Pink Challenge: Day 1 by MaestraPink Challenge: 1. dan – Maestra

As you may know Gejba and I are joining the Pink Challenge that was started by Caroline.

Pink is easily the worst colour possible for me as I really really don’t like wearing pink polishes. And now really isn’t the best time for me to wear pink polish as I’m still sad and need cheering up and not some yucky color on my nails and for 7 days straight. So this is going to be a huge challenge for me, because pink makes me :bljak: from time to time. Well, to be honest, on rare occasions I like pink color but that’s very rare and as I wrote before now it’s definitely not the time for pink as I would prefer to wear dark polishes, greens etc. Just not pink. But I think by now you already get it that I really don’t like pink and that this is going to be a huge challenge for me. But a promise is a promise, right. I already have some ideas for future manicures. I’m pretty sure that some manicures will make me :bljak: , but I promised to myself that I’ll try to create at least one manicure that I’ll like. So here is my color of choice.

Essie’s Knockout Pout. A neon pink. Until yesterday I didn’t know which pink polish I’ll use for my pink challenge. I didn’t want pastel polish or a Barbie pink, but I still wanted a true pink, not some almost purple pink or almost red pink, because for me that would be cheating. :nono: And Knockout Pout screams pink, doesn’t it? (Oh yes, neons are hard to photograph.)

Pink Challenge Day 1: Essie - Knockout Pout by Maestra
Pink Challenge Day 1: Essie - Knockout Pout by Maestra

Here are the rules:

  • for entire week you have to publish manicures with same polish;
  • you can layer, stamp over it, draw nail art … but base polish must still be visible in some way (so no layering black over it :silly: ).

There were some confusions regarding the rules.
Some ladies thought you have to paint your nails with the chosen pink polish and then for the next six days you have to add something to the manicure. No, you just have to publish a manicure per day for a week using the same pink polish you chose on day one.
And because in the rules there is written that “you can layer, stamp over it” and “base polish must still be visible in some way” I thought that I have to have pink polish always as base for nail art or whatever. No. If I understood correctly, the idea behind this challenge is to use the chosen pink polish in every manicure for the whole week. No rules how to incorporate it in your manicure. It just has to be part of the manicure and the pink has to be visible. And you can also use other polishes with your pink. I hope I didn’t misunderstood the rules. And if I did … well, I think no crime done. It’s just polish, right. :biggrin:

I’ll end this post with the links to the lovely ladies that are participating in the pink challenge:
Caroline from Good Lack, Nail!
Gejba from Parokeets blog
Ulmiel from Did someone say nail polish?
Rebecca from Rebecca Likes Nails
Deniz from Emerald Sparkled
Leslie from Polish Art Addiction
Inge from Polish Sis
Sidrah from Beauteous blog
Sarah from Lucky Lacquers

I hope we have some pink lovers that are reading our blog, because this week is going to be epic!!! :biggrin:

p.s. I’m sorry I haven’t posted my first post yesterday as I was supposed to, but I just didn’t have the time nor the energy for posting. I’ll post two posts today. ;)

Kot morda že veste, z Gejbo sodelujeva v Pink Challenge, ki ga je začela Caroline.

Pink je zame najslabša možna barva, ki bi lahko bila izbrana za prvi izziv, saj resnično resnično ne maram roza barve. In trenutno res ni najboljši čas, da bi nosila roza na nohtih ali kakor koli. Še vedno sem žalostna in roza je zadnja barva, ki bi si jo želela nositi. Rabim barve, ki me razveseljujejo in ne barve, ki me spravljajo skoraj bruhat. Ja, z roza barvo imava res slab odnos in “love-hate” razmerje. V največ primerih sovražno razmerje. OK, moram biti iskrena, od časa do časa se mi zahoče roza barve, a to je res izredno redko in še to bolj kot ne poleti in ne sedaj … jeseni, ko obožujem svojo zeleno, rjavo… vijolično … V glavnem … mislim, da vam je že jasno, da resnično ne maram roza barve in da bo tole zame gromozanski izziv. Obljuba dela dolg, zato se bom res potrudila in zdržala do konca. Nekaj idej za prihodnje dni že imam. Nameravam resnično iti iz svojih okvirjev in nositi takšne zadeve, ki me bodo spravile v :bljak: Moj cilj pa je, da naredim vsaj eno manikuro, ki mi bo všeč. :biggrin: In kaj je moja roza, ki sem jo izbrala?

Essie’s Knockout Pout. Neon roza. Še do včeraj nisem vedela, kateri roza lak bom izbrala. Nisem želela pastelne roza ali Barbie pink, še zmeraj pa sem želela čisto ta pravo roza in ne kakšne skoraj rdeče roza ali skoraj vijolične roza. Zame bi to bilo goljufanje oziroma sekanje ovinkov (to pa nisem jaz). :nono: In če Knockout Pout ne kriči “ROZA”, potem pa tudi jaz ne vem. (Ja, seveda se neončki občasno težko fotografirajo.)

Pink Challenge Day 1: Essie - Knockout Pout by Maestra
Pink Challenge Day 1: Essie - Knockout Pout by Maestra

To so pravila:

  • ves teden objavljanje fotografij manikure z izbranim lakom;
  • čez izbrani lak se sme slojiti, konadirati, risati po njem … ne sme se ga prekriti na tak način, da ne bi bil več viden (npr. slojenje črne čez lak je prepovedano :silly: ).

V zvezi s pravili je bilo kar nekaj vprašanj, saj pravila morda niso čisto precizno napisana in včasih vodijo v nerazumevanje. Torej …
Nekatere punce so mislile, da je treba na prvi dan izziva nohte nalakirati v izbrano barvo in nato manikuro vsak dan nadgrajevati. Ves teden. Menim, da bi to bil resnično hud izziv, ki bi vodil v grozljive manikure. Da o okrušenih manikurah sploh ne govorim. Takšnemu izzivu bi se gladko odpovedala. Ampak ne, ni mišljen tako. Pravila pravijo, da je treba vsak dan objaviti manikuro z lakom, ki je bil izbran prvi dan.
Pravila so zmedla tudi mene. Napisal bom kar v angleščini, zakaj so me zmedla. Piše namreč: “you can layer, stamp over it” in “base polish must still be visible in some way”. Napisano meni nakazuje, da je treba izbrani lak imeti vedno kot podlago in se nanj zadeve rišejo ipd. A če sem prav razumela, tudi to ni mišljeno tako. Ideja za izzivom je, da si izberemo lak, s katerim vsak dan ustvarimo svežo manikuro, ki jo objavimo. Vsak dan mora izbrani lak biti del manikure in mora biti viden. Ni pa definirano, kako. Uporabimo lahko tudi druge lake. Upam, da zadev nisem narobe razumela. In če sem … no, mislim, da nisem storila kriminalnega dejanja, kajne? Gre samo za lake in manikure, kajne? :biggrin:

Svoj post bom zaključila z linki do blogov/facebook profilov simpatičnih dam, ki sodelujejo v roza izzivu:
Caroline iz Good Lack, Nail!
Gejba iz Parokeets blog
Ulmiel iz Did someone say nail polish?
Rebecca iz Rebecca Likes Nails
Deniz iz Emerald Sparkled
Leslie iz Polish Art Addiction
Inge iz Polish Sis
Sidrah iz Beauteous blog
Sarah iz Lucky Lacquers

Srčno upam, da imamo med bralci našega bloga kaj ljubiteljic roza barve, ker ta teden bo za vas res epski!!! :biggrin:

p.s. Opravičujem se, da svojega prvega posta nisem objavila že včeraj (kot dogovorjeno), vendar enostavno ni bilo ne časa ne energije za postanje. Danes bom pa objavila kar dva posta. ;)

5 thoughts on “<!--:en-->Pink Challenge: Day 1 by Maestra<!--:--><!--:sl-->Pink Challenge: 1. dan – Maestra<!--:-->”

  1. Saj veš, da tudi meni tale rožnata ne diši niti malo – pa jaz verjetno sem malce sekala ovinke, ker nimam ravno v nebo vpijoče rožnate kot podlage … ampak ker sem res anti rozast človek za nohte SPLOH pa jeseni, grejo rozaste kombinacije z nohtov pri meni po nekaj urah, včasih kar takoj, ker ne morem gledati rozaste na nohtih, enostavno se ne počutim dobro z njo, sploh zdaj, ko sem pri volji za zelo temne barve. Glede na to, da nikjer ni bilo rečeno da moramo manikuro dejansko nositi, se mi ne zdi problematično, ker se nočem počutiti slabo cel teden. Je pa res, da ti dvojna menjava na dan vzame več časa, kar zna biti tudi problem. Vseeno komaj čakam na tvoje stvaritve, kolikor vem, bodo zakon. :yes: Drži se! :ahug:

    Reply

Leave a Comment