Essence week: Groovy Obsession… That’s Life!Essence teden: Groovy Obsession… That’s Life!

Yesterday I mentioned that there is going to be a color themed week. As you probably figured out, the theme is Essence…

Essence is a low-price cosmetics, which is sold in drugstores. The prices are really affordable and suitable for every pocket. The quality is good for that price and sometimes is even better than the quality of some more expensive brands.

In their offer there are two lines of nail varnish. One of them is Multi Dimension line, which contains 24 shades. Of this, some are sheer and some are really crazy shades. The bottle is 8ml. Local price is 1.69€. The second line is the Colour & Go, which contains 16 shades. There are also some sheer shades as well as several uncommon shades. Special to this line is the brush, which is slightly flattened. Bottle is smaller and contains 5ml of product. I don’t remember exactly what the price was, but it was lower than the Multi Dimension line. I would say that it was around 1.39€.

The snow is falling outside, so I decided to get some spring or even summer feeling on the screen with a few hot shades.

The first is the Obsession with a gently pink tint and hint of lavender. Application is fairly sheer. After three coats, as shown in the photo, the tips are still visible.

The next one is That’s Life! I admit, describing the colors is not my forte, so I used wikipedia for help. I found out that the color “Fashion fuchsia” comes very close to the shade photographed below. Judge for yourself …

Whatever the color is, I really like it. Even if the shade applies somewhat sheery, in three coats it is almost completely opaque.

Last shade for today is Groovy. Probably one of the most unusual shades of the Essence collection. It is a cream blue-green shade. It has been a problem to get a good photo. Under certain light it is completely bright blue under a different light, however, has a strong green undertone.

Under poor lighting…

Under strong lighting…

Groovy is my current NOTD, and I can not believe how much I like it.

Tomorrow, the Essence week continues …

Včeraj sem omenila, da prihaja tematsko obarvan teden. Iz naslova je razvidno, kaj je tema. Essence…

Essence je nizko cenovna kozmetika, ki se prodaja v drogerijah. Zagotovo je ne rabim posebej predstavljati, ker je verjetno skoraj vsem dobro poznana. Cene so res ugodne in primerne za vsak žep. Kvaliteta je za to ceno dobra in prekaša tudi nekatere dražje znamke.

V svoji ponudbi imajo dve liniji lakov za nohte. Eno je linija Multi Dimension, ki vsebuje 24 odtenkov. Od tega je nekaj prosojnih, nekaj pa tudi polno prekrivnih in celo odštekanih odtenkov. V steklenički je 8ml. Cena je 1,69€ v drogeriji Müller. Druga linija je Colour & Go, ki vsebuje 16 odtenkov. Tudi v tej liniji se najde nekaj prosojnih, kot tudi nekaj nevsakdanjih odtenkov. Pri tej liniji je poseben čopič, ki je nekoliko sploščen. Steklenička je nekoliko manjša in vsebuje 5ml proizvoda. Cene se točno ne spomnim, a je nižja od Multi Dimension linije. Rekla bi, da je okrog 1,39€.

Pri nas danes zunaj sneži, zato sem se odločila, da prinesem vsaj na ekran nekaj pomladi ali celo poletja z živahnimi odtenki.

Prvi je pomladanski Obsession. Nežno roza odtenek s pridihov sivke. Nanos je precej prosojen. Po treh nanosih, ki so na fotografiji, so konice nohtov še zmeraj vidne.

essence-obsession1b

Naslednji je That’s Life! Priznam, da sem pri opisovanju barv zelo nespretna, zato sem si malo pomagala z wikipedijo. Ugotovila sem, da je zelo blizu odtenku na fotografiji barva po imenu “Fashion fuchsia”. Presodite sami…

essence-thatslife1bKakorkoli se že imenuje tale barva, meni je zelo všeč. Tudi ta odtenek se sicer nanaša nekoliko prosojno, a po treh nanosih je skoraj popolnoma prekriven.

Zadnji odtenek za danes je Groovy. Verjetno eden od najbolj nenavadnih odtenkov v Essence zbirki. Gre za krem modro-zelen odtenek. Tale je bil problematičen za fotografiranje, saj je pod določeno svetlobo popolnoma svetlo moder, pod drugačno osvetlitvijo pa ima kar močen zelen pridih.

Pod slabšo osvetlitvijo…

essence-groovy1bPod močno osvetlitvijo…

essence-groovy2bGroovy je moj trenutni NOTD in kar ne morem verjeti, kako zelo mi je všeč.

Jutri se Essence teden nadaljuje…

9 thoughts on “<!--:en-->Essence week: Groovy Obsession… That’s Life!<!--:--><!--:sl-->Essence teden: Groovy Obsession… That’s Life!<!--:-->”

  1. Am v bistvu sem ga prvic kupila..   Dior Dissolvant Doux – gentle polish remover.

    Sem mislila da je zanic (ko sem sla prvic rdeckota odstranjevat), ampak ga je spravilo dol v rekordno hitrem casu.

    Na zalost ga je notri le 50 ml (ponavadi dobis 100 ml v drugih flaskicah) za ceno 12€, ce se ne motim…

    Je pa res kvaliteten. Ne izsusi nohta ne nic. Sem imela od Art Deco odstranjevalec laka in tisto je pa svinjarija brez primerjave. Za veliko denarja (no saj se ne spomnem cene) zares malo oz kar nic..

    Reply
  2. Veste kaj.. :) V bistvu ni bilo neke panike..  Tista zeleno modra barva je sla kot v susu dol z milom. Uf, kdo bi si mislil?
    Ampak nisem imela nohtov zabarvanih temvec prste..  Imam ocitno dober odstranjevalec laka, ki je zal zapacal prste.. 

    Ampak bistvo je, da je slo hitro in nebolece dol. 2x sem si oprala roke in je bilo to to..  Bom vsaj za drugic vedela, da ne bom vec v soku. Drugace je pa res bozanski lak..

    Reply
  3. Uf, to pa je bila velika napaka :pinch: Moder lak brez podlaka… meni še skozi podlak pride… sploh raje ne razmišljam, kako je brez… kaj priporočam? Ja, nohte nekaj časa namakati v limoninem soku. Kar sicer ne bo čisto odstranilo barve, a malo bo pomagalo. Potem pomaga, če nohte malo spoliraš s polirno pilico, a pri tem opravilu je spet treba biti pazljiv, da ne spoliraš preveč. Z vodo pa žal ne bo šlo stran…
    PRIPOROČILO! Pri uporabi modrih, zelenih, rumenih, turkiznih in občasno tudi rdečih lakov je fajn dati spodaj 2 plasti podlaka!
    Se pa to dogaja z večino takšnih odštekanih odtenov in tale Groovy ni čisto nobena izjema… žal… barvila so barvila…

    Reply
  4. Jaz imam pa eno vprasanje…
    Namrec sem sedaj kar nekaj casa imela groovy na nohtih, brez podlaka..  In ko sem si ga malo prej scistila z nohtov, so moji prsti ostali zeleno modri!

    Se je se kateri to zgodilo?  Si grem probat sprat pod vodo..  Ampak to me je malcek sokiralo :).

    Reply
  5. Auč – upam, da ti je uspelo odstraniti.
    Vem,  da nekateri priporočajo uporabo limoninega soka, drugi spet Corega tablete (za čiščenje proteze), vendar ne vem kako uspešni sta metodi. Corega je meni sicer 1x pobelila nohte, druge tablete pa spet nič. S tem, da imam jaz res močne nohte in si lahko privoščim taka eksperimentiranja (recimo :pinch: ) – tistim z mehkimi ne bi tega priporočala.
    Jaz vedno uporabim podlak – pa pridejo kaki modri ali zeleni (občasno se najde tudi kak rdeči junak), ki mi še kar uspejo zabarvati nohte. :sad:

    Reply
  6. Nati, hvala za komentar!

    Opažam, da se tale Groovy super drži na nohtih. Skoraj nobenega “tip wear-a” zaenkrat. (Y) za Essence

    Reply
  7. OMG! Tha’s Life je perfekten! Tudi druga dva sta super, ampak ne vem natančno, kam bi ju jaz skombinirala. Maestra, super fotke, super nanos in perfektni nohti. Očitno bo treba it po novo zalogo lakov :-P  Jaz sem z Essenci Multi dimension laki zelo zadovoljna (imam 3 čudovite odtenke), Colour&Go pa niso preve posrečeni, ker se grozno hitro posušijo (v steklenički, se razume)

    Kakorkoli, komaj čakam na nadaljevanje Essence tedna, da mi te žive barve vzbudijo še več lušta po pomladi (Y)

    Reply

Leave a Comment