Essie – Scarlett O’HaraEssie – Scarlett O’Hara

Sarlett O’Hara was my first Essie nail polish and it definitely deserves its own post.

Essie – Scarlett O’Hara

Essie really has huge collection of red polishes, but Scarlett was the only one I fell in love at the first sight. It’s not true red because of its berry undertone, but I just love it.

Essie – Scarlett O’Hara

Polish has magenta, gold and red shimmer in berry red base. Sun brings shimmer to life so the polish looks more red than in shade.

Essie – Scarlett O’Hara

Bottle holds 15ml of polish. I have old formula which is not Big 3 Free. It did thicken a little bit even thou Essie put two metal balls in the polish to prevent that.

I have to use thin layers for fast drying polish to work.

I used 2 coats + Essie Good To Go top coat.

Sarlett O’Hara je bil moj prvi Essie lakec in si zagotovo zasluži svoj post.

Essie - Scarlett O'Hara

Med ogromno izbiro Essie rdečkov, mi je Scarlettka najbolj padla v oči. Ne gre za čisto rdečo, ker povleče na malinasto barvo, kar je vidno predvsem na indirektni svetlobi.

Essie - Scarlett O'Hara

Sama baza je bolj kot ne v barvi maline, vendar pa zlat, magenta in rdeč šimer na soncu prevladujejo in dajo s tem laku bolj živo rdeč videz.

Essie - Scarlett O'Hara

Moj lak je star že nekaj let, tako da gre še za staro formulo, ki še ni bila brez treh zlobcev. 15 ml steklenička vsebuje dve kroglici, ki pomagata proti zgoščevanju laka. Kljub temu se mi je malo zgostil in mu kapljica thinnerja ne bi škodila.

Nanos in sušenje nista problematična dokler uporabim tanke sloje, malo debelejših pa niti moj najljubši hitro sušeči nadlak Essie Good To Go ne posuši v doglednem času.

Lak sem kupila v Čarodejki in pred leti odštela zanj okrog 8 EUR.

Na vseh slikah sta dva nanosa + nadlak.

7 thoughts on “<!--:en-->Essie – Scarlett O’Hara<!--:--><!--:sl-->Essie – Scarlett O’Hara<!--:-->”

  1. Gejba, kako ti ta odtenek pristoji. :w00t:
    Takrat Pod vodo… nepozabno, res smo se imele fajn. In koliko nas je bilo na kupu…in obnoreli so me/nas Essie lakci.
    Sašin sredinec… :haha: . Skratka, eden naših začetkov, kajne. :biggrin:
    Scarletka mi je še vedno eden najlepših lakov sploh. Skoraj must have. :stars:

    Reply
  2. :wink: Scarlett O’Hara is really pretty. Love the name since Gone With the Wind is one of my favorite movies. Looks lovely on you.

    Reply
  3. Brez skrbi – tudi jaz se še spomnim mojih dilem: pretemen, presvetel, preveč prosojen … Potem sem pa spoznala Maestro – sedaj so mi vsi luštni. :silly:

    Reply
  4. Gejba, Scarlettka ti je pisana na kožo. Spomnim se, kako si takrat izbirala… čeprav sem te pravkar spoznala in praktično nič nisem vedela o tebi… hahaha, priznam, da se mi je zdelo smešno, kako dolgo se nisi mogla odločiti, katerega vzeti. :biggrin: Saj ne, da sem jaz še dlje izbirala in se odločala med Wrapped in Rubies in Burma Ruby. Zmagal je slednji. :wub:

    Reply

Leave a Comment