Bvlgari – Mon Jasmin NoirBvlgari – Mon Jasmin Noir

I’ve been searching for a new perfume for the fall and winter. I have a couple of favourites from the past, but I wanted something new. I’ve read some reviews on different perfumes and found out that you really can’t buy a perfume based on other peoples reviews. You just can’t! Perfumes are very personal things. And everybody’s nose is different and so is everybody’s chemistry. So, you really have to try perfumes on your own skin before you buy them. Trying out perfumes shouldn’t be a problem, because every store that sells perfumes has testers. And that’s exactly what I did. I went in a store a couple of times and every time I smelled and tried different perfumes. Some smelled nice, some not. Some lasted on me ages some not even an hour. I found out that I like flowery, musky, powdery, vanilla scents. I usually don’t like oriental, spicy and heavy scents. But it all depends. There are always exceptions to the rule.

So here I was trying all different perfumes and this one stood out for me: Bvlgari – Mon Jasmin Noir. Look at this beauty. :drop:

Review: Bvlgari - Mon Jasmin Noir
Bvlgari - Mon Jasmin Noir
Review: Bvlgari - Mon Jasmin Noir
Bvlgari - Mon Jasmin Noir
Review: Bvlgari - Mon Jasmin Noir
Bvlgari - Mon Jasmin Noir
Review: Bvlgari - Mon Jasmin Noir
Bvlgari - Mon Jasmin Noir

I bought the 25ml version, because it was on sale. It comes in the most beautiful packaging. There’s also a small sachet where you can put in your tiny bottle of the precious Mon Jasmin Noir for travelling and stuff. I love love love it! Another thing I love about this perfume is the fine mist you get when you spray. :thumb:

For some this perfume may not be a fall/winter perfume, but for me it’s a nice everyday warm smell that lasts on me very long. It’s a new (and in my opinion lighter) version of the Jasmin Noir, which is a bit too much for me. At least it’s too much for everyday.

Please let me know in the comments what do you think about Mon Jasmin Noir? And I’m also curious, what is your favourite fall/winter perfume?

V preteklih tednih sem se podala na lov za novim parfumom za jesen in zimo. Iz preteklih let imam nekaj svojih favoritov, a sem želela nekaj novega. Prebrala sem precej opisov in ocen parfumov in prišla do zaključka, da parfuma enostavno ne moreš kupiti na podlagi ocen drugih. Enostavno ne moreš! Parfumi so nekaj popolnoma osebnega. Vsak ima drugačen okus kar se vonja tiče in vsak ima popolnoma unikatno “kemijo”. Vsekakor je treba parfum pred nakupom preizkusiti na koži (če ga boste nosili na koži). Tudi vonjanje lističev ni dovolj. Preizkušanje parfumov ne bi smel biti problem, ker čisto vsaka trgovina, ki prodaja parfume, drži testerje, s katerimi se lahko nadišavite. In točno to sem naredila tudi jaz. Večkrat (na različne dneve) sem šla v trgovino in se vsakič odišavila na zapestju z drugo dišavo. Nekateri so na meni dišali lepo, nekateri ne. Nekateri so bili obstojni, nekateri na meni niso zdržali niti eno uro. Nekateri top parfumi mi niti slučajno ne dišijo, spet drugi hiti na meni niso obstojni … Ugotovila sem, da imam rada cvetlične, mošusne, pudraste, vanilijaste vonjave. Orientalski, začinjeni in težki vonji mi niso pri srcu. Seveda so pri vsakem pravilu tudi izjeme. Na koncu sem tiste v ožjem izboru vsaj še enkrat preizkusila.

V ožjem izboru je pristal: Bvlgari – Mon Jasmin Noir, katerega sem tudi kupila. Samo poglejte si, kako lep je. :drop:

Review: Bvlgari - Mon Jasmin Noir
Bvlgari - Mon Jasmin Noir
Review: Bvlgari - Mon Jasmin Noir
Bvlgari - Mon Jasmin Noir
Review: Bvlgari - Mon Jasmin Noir
Bvlgari - Mon Jasmin Noir
Review: Bvlgari - Mon Jasmin Noir
Bvlgari - Mon Jasmin Noir

Kupila sem stekleničko, ki vsebuje 25ml, ker je bila v akciji. Celotna embalaža je prečudovita. Zraven je mini vrečkica, v katero lahko čudovito stekleničko pospravite, da ni izpostavljen svetlobi ali pa za potovanja, da jo zaščitite. Steklenička zelo lepo “sedi” v roki. Vsekakor gre za parfum, ki ga je užitek tako vonjati kot tudi gledati. :stars: Izredno všeč mi je tudi pršilka (ali kako se temu reče), ki parfum zelo dobro razprši. Do kože pride le meglica dišave. :thumb: Nekateri (tudi dragi) parfumi imajo slabšo razpršilo, ki prši v curku, kar pa mi ni tako zelo všeč.

Morda bi kdo rekel, da tale dišava ni ravno jesensko-zimska, a zame je krasna vsakodnevna topla dišava, ki na meni zdrži zelo dolgo. Gre za novo (in za moj okus precej lažjo) verzijo Jasmin Noir dišave, ki je zame malenkost premočna. Vsaj premočna za vsakodnevno rabo.

V komentarjih mi prosim napišite, ali ste že povonjali Mon Jasmin Noir in kako se vam zdi? Prav tako pa sem zelo radovedna, kaj pa vi uporabljate za jesen in zimo?

5 thoughts on “<!--:en-->Bvlgari – Mon Jasmin Noir<!--:--><!--:sl-->Bvlgari – Mon Jasmin Noir<!--:-->”

  1. Takoj, ko sem ga slučajno v eni drogeriji preizkusila na svoji koži, sem vedela, da mi je pisan na kožo. Res meni omamen parfum, z zelo lično stekleničko. Sicer sama sem pristaš parfumov z orientalskim vonjem, včasih morda tudi malo težki, ampak pač to sem jaz. Pri tem parfumu pa mi je všeč, da ni težek, pa vseeno ima tiste note orientalskega vonja, je poln in je resnično primeren za vsak letni čas, vsak dan. Skratka ne vem kaj mi je bilo, namesto, da bi kupila tega, sem kupila Paco rabbana Ultraviolet. Saj mi ni diši, samo nekako se ne zlije z mano, ga ne čutim :(. Tako, da sem prepičana, da se odpravim v kratkem in kupim še Jasmin Mon.

    Reply
  2. Tega še nisem preizkusila, se mi je pa Jasmin Noir zelo uprl, ker je res premočan, potem pa grem navadno kar mimo te znamke. Sem ljubiteljica svežih vonjev, ki pa morajo biti vseeno dovolj obstojni na koži. Nekaj tednov nazaj sem se zaljubila v Burbery Beat in zdaj ga hočem, ko se zapičim v en vonj, me noben drug več ne pritegne toliko. Moja večna ljubljenca pa sta še Paco Rabanne Ultraviolet in J.P.G. Madame. :) Nasploh obožujem parfume in me zelo moti da ga trenutno nimam. Navadno imam samo enega, ker imam obdobje ko mi samo eden diši, nimam jih več doma, niti za več priložnosti. Zdaj hočem Beat, upam samo, da si ga končno kmalu kupim. In se strinjam, lepa embalaža naredi ogromno pri parfumu, jaz jih tudi obožujem.

    Reply
  3. Tale je res čudovit, ga ima moja mami :wub: Obožujem parfume, vendar jih na žalost redko nosim, ker dobim izpuščaje, če slučajno kakša kapljica uide na kožo. :cry: Zato se največkrat naprafumam po oblačilih, kar pa žal ni isto.. :ermm:

    Reply
  4. Krasne fotografije in review. :bow: Na žalost so meni parfumi čisto neznano področje, ker jih ne smem uporabljati. :sigh: Sem vam fouš za vse te lepe stekleničke in omamne dišave. :silly:

    Reply
  5. Tega še nisem vonjala, sem pa tudi sama v zadnjem tednu kupila novo ‘zimsko’ dišavo in sicer Boucheron Trouble, v tem zimskem času pa uporabljam tudi Chopard Wish. Večinoma so mi všeč parfumi ki imajo v spodnjih notah ambro ali vanilijo še vedno pa niso v hardcore težkokategornem klubu – te dva se mi zdi da tudi lepo sovpadata z mojo kožo. definitivno pa moja izbira ne bo všeč tistim, ki imajo rade bolj sveže, cvetlične note…
    Strinjam se s tabo da si moraš parfum sam izbrati s tem da ga preizkusiš in da so včasih komentarji drugih lahko zavajajoči. Sama rada preden grem v testiranje preverim vse note parfuma (zgornje, srednje in spodnje) ki so navedene na spletni strani – sem ugotovila da mi določene nikakor ne odgovarjajo in da mi vsi tisti parfumi s tako noto niso všeč…

    Reply

Leave a Comment