Essence Floral Grunge LE nail polishesEssence Floral Grunge LE laki za nohte

Essence Floral Grunge LEI bought Essence Floral Grunge LE a while ago and already wore 2 nail polishes from it. :nails: I guess green one is a given, but white one was actually the first one I put on. I just wanted to see if I like white color better than before … as in I like pastels more, does that translate to the white one also kind of logic. Well – it doesn’t. :silly:

Essence Floral Grunge Lily Bloom is little bit off white shade because purple tint to it. Application was not awful but it wasn’t smooth either. 2 coats were enough on the nails where I didn’t manage to mess up first layer. I added 3rd coat to messed up nails and it looked OK. Coverage is not 100%, but it is pretty good. Finish is glossy on the photo thanks to 2 layers of top coat – it looks kind of glitter-grainy/semi-matte texture without it.

Essence Floral Grunge LE - Lily Bloom
Essence Floral Grunge LE – Lily Bloom

I loved green Grunge Me Tender! though. What a lovely shade and it’s perfect for my skin tone! :happy: I did need 3 coats for nice and even application, but it drys very fast so it wasn’t really a problem. Maybe I could have gotten away with 2 thicker layers, but I didn’t feel like using glops of product. This finish is also kind of semi-matte. I used top coat for the swatch. This is how Grunge Me tender! look under artificial light:

Essence Floral Grunge LE - Grunge Me Tender
Essence Floral Grunge LE – Grunge Me Tender

But this chameleon shades looks very different in shade/natural light so I took photo of comparison with Blossoms etc. A Hint Of Mint for Purple Rain in shade to show you the difference. Everything changes – shimmer is less visible, undertone is blue instead of green …

Essence Floral Grunge LE Grunge Me Tender vs. A Hint Of Mint comparison
Essence Floral Grunge LE Grunge Me Tender vs. A Hint Of Mint comparison

Other 3 shades I swatched at the same time. This time I didn’t use any top coat so you can see the finish as is.

From top to bottom (2 coats each):

  • Be Flowerful – more coral in artificial light and purple in natural; glossy finish; not super easy to apply
  • Madly Purple – cooler purple with lots of tiny even cooler shimmer
  • Black To The Rootssemi-matte black base with silver glitter
Essence Floral Grunge LE - Be Flowerful, Madly Purpled, Black From The Root
Essence Floral Grunge LE – Be Flowerful, Madly Purpled, Black From The Root

Shimmer is best seen in video review I posted on YouTube:

[box type=”shadow” align=”aligncenter” ]I saw only few products from Catrice Candy Shock – anything in it I would dreadfully miss?[/box]

Essence Floral Grunge LEPred časom sem kupila Essence Floral Grunge LE lake in 2 celo že nosila. :nails: Zeleni ni nikakršno presenečenje, drugi izbrani odtenek pa je bil bel lak. Moj logika je šla nekako takole – če so mi letos pasteli všeč, mi bo mogoče tudi bel lak … uštela sem se.  :silly:

Essence Floral Grunge Lily Bloom ni popolnoma bel odtenek, ker ima kar nekaj zelo drobnega šimra, ki na mojih nohtih da laku nekakšen rahlo vijola podton. Nanos ni bil grozen, enostaven pa tudi ne. Zagotovo ni odtenek, ki ga je pametno uporabiti takrat, ko se mi mudi. Na parih nohtih sem kiksnila pri prvi plasti in posledično na teh morala dodati še tretjo plasti. Prekrivnost ni popolna, vendar pa je še vedno precej dobra. Pri meni so konice rahlo vidne le ob močni svetlobi. Na fotografiji je finiš sicer svetleč, vendar sta za to odgovorni 2 plasti nadlaka. Originalen finiš je še najbolj bil podoben takšnemu, kot ga dobimo pri lakih z veliko drobnih bleščic – (res) rahlo matiran.

Essence Floral Grunge LE - Lily Bloom
Essence Floral Grunge LE – Lily Bloom

Zeleni Grunge Me Tender! pa je bil ljubezen na prvi pogled. :love: Kakšen krasen odtenek, ki celo zelo lepo paše na mojo polt! Potrebovala sem sicer 3 plasti za lep in enakomeren nanos. Sumim, da bi bili 2 malo debelejši plasti zadosti, vendar se je lak izredno hitro sušil, tako da mi tudi tri plasti niso bile problematične. Tudi ta finiš vleče rahlo na mat stran, na fotografiji pa sem uporabila nadlak. Tukaj lahko vidite kako Grunge Me tender! izgleda pod umetno svetlobo:

Essence Floral Grunge LE - Grunge Me Tender
Essence Floral Grunge LE – Grunge Me Tender

Vendar pa se kameleon spremeni v veliko bolj hladen odtenek v naravni svetlobi. Razliko lahko vidite na spodnji primerjavi z Blossoms etc. A Hint Of Mint lakom, ki sem jo naredila za Purple Rain.

Essence Floral Grunge LE Grunge Me Tender vs. A Hint Of Mint comparison
Essence Floral Grunge LE Grunge Me Tender vs. A Hint Of Mint comparison

Preostale 3 odtenke sem swatchala kar skupaj. Tokrat nisem uporabila nadlaka, tako da lahko vidite finiš takšen kot je v resnici.

Od zgoraj navzdol (2 plasti laka pri vsakem):

  • Be Flowerful – bolj koralen v umetni svetlobi in roza v naravni; glosi finiš; ni super enostaven za nanašati
  • Purple – hladnejša vijola z veliko še hladnejšega drobnega šimra
  • Black To The Rootsskoraj mat črna osnova s srebrnimi bleščicami
Essence Floral Grunge LE - Be Flowerful, Madly Purpled, Black From The Root
Essence Floral Grunge LE – Be Flowerful, Madly Purpled, Black From The Root

Šimer/bleščice so najlepše vidne v spodnjem videoposnetku:

[box type=”shadow” align=”aligncenter” ]Catrice Candy Shock stojala so bila praktično izropana, tako da nisem kupila ničesar. Je kaj takega v tej LE brez česar ne morem živeti … pa to še ne vem? :silly: [/box]

13 thoughts on “<!--:en-->Essence Floral Grunge LE nail polishes<!--:--><!--:sl-->Essence Floral Grunge LE laki za nohte<!--:-->”

  1. Kdaj pa pride na naše police Guerilla Gardening kolekcija? Sem opazila da obljubljajo Nail Effect praške, pa ne vem točno kako naj si to predstavljam :whistle: . Sem računala na vašo pomoč :wink:

    Reply
    • Se bom pozanimala, če/kdaj jo dobimo (Muller mislim, da jo je že dobil). Praški predvidevam, da so tisti, ki naredijo žametno prevleko čez noht. Če naletim na LE, bom verjetno vzela kakšnega za zabavo. :biggrin:

      Reply
  2. Hvaaalaaa za primerjavo :rose: se mi zdita dovolj podobna, da ne rabim še tega zelenkota. Ga pa hočem. Pa vijoličnega tudi. :blush: Ampak se bom probala zadržat, hehe.

    Reply
    • Ni zakaj. Če le imam lake in čas, z veseljem pomagam. :yes:
      Zanalašč nisem opisovala primerjave, ker sta zame itak pomembno različna, za večino pa “close enough”. :biggrin:

      Reply
  3. Joj, ob to kolekcijo se spotikam na vseh koncih in krajih. Vendar me laki tudi po tvojih swatchih ne prepričajo, me je pa zdaj po Ajdinem komentarju blush zamikal. V Leclercu na Rudniku imaš sicer še čisto polno stojalo Candy Shock LE od Catrice. Mene nič ne pritegne, čeprav so blushi in senčke zelo lepe videti, so tiste, marmorne. :) Ampak zame je vse prerožnato. :)

    Reply
    • Meni je pa zelenko taaaako všeč. Brez ostalih bi preživela. :silly: Če se prav spomnim, mi je v oko padel osvetljevalec(?), samo je deloval rahlo praškast. :think:

      Reply

Leave a Comment