My lipsticks

By Mamy

Nail polishes are not my only obsession. My passion are also lipsticks.

I’m not a big fan of very pigmented lipsticks – I like those you can apply and apply and apply and still don’t look as a clown.

Lets look at first sight prettiest, but more demanding for application and wear. You’ll be needing mirror to fix it. First one from right to left is Clinique 205 Peach Pop, beautiful color somewhere between red and coral. It’s very moisturizing and creamy.

Second one is also from Clinique 309 Plum Chrome, my new acquisition.
It is just the plum shade I was looking for.

Third one is Guerlain KissKiss 521 Red Strass, real ladies red, quite pigmented and with gold shimmer. Unfortunately it’s drying so I don’t use it much.

In general, I find Clinique lipsticks more moisturizing and more comfortable “to wear”, than Guarlain ones.

aminke-1-blog1

All three in their pretty packaging.

aminke-1a-blog1

Now come the less pigmented lipsticks in my collection. I have Yves Rocher 208 Brun Medina from Yria line – it’s rich, moisturizing and I’m very happy with it. I’ll definitely buy more.

Make up Factory Lip Shine nr. 34 is one of the rear lipsticks I bought twice, if not the only one. It’s just magnificent and it looks perfect too.I highly recommend it.

aminka-2a-blog1

aminka-2-blog1

I have Gejba to thank for my next two beauties. They are moisturizing, feel wonderful and they’re not sticky.

They are Rimmel 077 Asia and Rimmel 160 Pulling Power. Must have!

aminka-3-blog1

aminka-3-a-blog1

I have quite a few items from Catrice and I like most of them. For know, I only have one of their lipsticks – Catrice Rouge Satin 120 Nude Beige. Uau – I love it … especially when I put stronger emphasis on my eyes.

Saša is responsible for adding Artdeco Glossy Lip Care nr. 12 to my collection. Odd men out in my collection – almost without pigment, makes lips soft and nourished.

aminke-4-blog1

aminke-4-a-blog1

In our Essence mania I could not go by the stand and not buy at least one lipstick … well make that two. Essence 40 Look At Me! nude with matte finish and rose/lilac shimmery Essence 12 Sparkling Miracle.
I’m very stratified with the first one, I don’ like second one as much since shimmer stays one after lipstick vanishes, but I do like the color.

aminke-5-blog1

aminke-5-a-blog1

Even thou most of the lipsticks in my collection are matte I prefer wet look for my lips. I use glosses to achieve that look – right now my favorite is Gosh – Soul Star.

I us to like Avon lipsticks, but lately I don’t use them much.

I never use lipstick without lip liner – I’ll talk about them some other time.

20 thoughts on “My lipsticks”

  1. :w00t: I’m so glad that someone else loves lipstick.  How many do you own? I think I have over 100! I bought so many when NYX had a half price sale a little while back.  I never used their brand before.  I saw it on other blogs and decided to go for it.  I’m glad I did.  Nice colors and very moisturizing. 

    Reply
  2. Ja Mamy, ravno zato sem se navdušila nad šminkami – fajn mi je imet sicer nekaj na ustnicah in vedno sem se silila z lipglosi, ker sem pač imela šminke (samoumevno) za temnejše, bolj pigmentirane in bolj prekrivne. A glej ga zlomka, sploh ni tako :) Tut lepe diskretne šminkice se dobijo, ki se povrh vsega še ne lepijo (tako kot glosi) in vsa vesela zdej odkrivam nove svetove. So mi pa všeč bolj diskretne šminke, ker raje poudarim oči, poleg tega imam pa kar velike ustnice in bi lo hecno imet gor kaj temnega :)

    Bom poslikala mojo breskvico jutri :)

    Goga, od S-He imam pa aqua shine 233 in mi je tut postala zelo všeč. Moram pa rečt da ne ena ne druga nista preveč obstojni. Sta pa fajn, ker sta dovolj svetli, da ju lahko nanesem tut brez ogledala in se ne bojim morebitnih kiksov, tako da popravljanje ni problem :)

    Reply
  3. Nati, kateri odtenek S-he šminke si pa kupila? Jaz sem danes gledala Manhattnove, samo potem nisem nobene kupila. Mi jih je bilo pa kar nekaj všeč :blush:

    Reply
  4. Nati, če je šminka vlažilna, če ne izsuši ustnic, je meni dosti boljša od glosa. Ampak saj veš, kakšne smo ženskice, imeti moramo eno in drugo. Za vsak slučaj. Da malo preizkušamo, nabavljamo, zlagamo in prelagamo. Ne vem, no, ampak meni šminka deluje izredno ženstveno :cool:
    Od objave tega prispevka imam spet nekaj nadvse lepih primerkov, ki jih bom nekoč objavila.

    O Mystic Peach sem te že hotela opomnit, če boš kaj poslikala, komaj čakam. Že ime samo je izredno obetavno :wub:

    Reply
  5. moram poročat, da se moja S-he šminka po začetnem zoprnem pekočem občutku super obnese. Danes sem si kupial pa še eno čudovito Oiflame GG šminkico Mystic Peach :heart:

    edina stvar, ki me od make upa nikoli ni mikala, so bile šminke. In evo…tut to se spreminja! Mamy, še mene si okužila :blush:

    Reply
  6. Cathy, mislim, da boš zelo zadovoljna z njo. Lepo se sveti, je bolj glossy šminka. Ko boš izbirala, bodi pozorna da odtenek, ki je narisan tik pod šminko na stojalu, nima tistega znaka za bleščice :wink:

    Reply
  7. Jst bom tut tole od Essence št. 40 nabavla k mi je čist huda! pa še zgleda da nima kej dost bleščic.. k jih res ne maram preveč

    Reply
  8. o ja, saj bom prespala.. :) Ampak se vseeno vem, da bosta dve sminki moji.
    Pac tako je.. :) male velike obsesije, kaj cmo..

    Reply
  9. Tamara, morda je bolje kakšno stvar prespati in kupiti potem, ko se  strasti že malo umirijo.  Če ti bosta ti dve všeč, boš pač kupila še eno. Ali pa iskala med drugimi znamkami. Saj pravim, jaz sem danes našla vsaj pet šmink različnih proizvajalcev, ki bi jih z veseljem takoj kupila, ampak sem si prigovarjala, da jih imam zaenkrat kar dovolj. Potem pa pridejo nove stvari in mi je žal, ker me že bremeni zaloga :whistle: .

    Kakorkoli, lepo je biti ženska in fino je, da je našim moškim to kozmetično ustvarjanje celo všeč :wub:

    Nati, bom poročala, kako se bo obnesla moja današnja NP.

    Reply
  10. Evo, pa sem si kupila dve sminki od Essence. Sploh nisem vedela, da jih imajo vedno sem jih spregledala..  (ne bodejo toliko v oci).

    Sedaj sem ponosna lastnica st.19 Sparkling illusion – nude z blescicami..  no bolj ko ne so samo blescice z malo rjave barve. Meni je krasna, pase mi fuul in se ni se mi treba prevec sekirat z nanosom. Je pa res, da blescice ostanejo tudi ko ni vec sminke. Ampak mene to sploh ne moti, ker si dodajam gor labello in potem je enak efekt.

    Disi pa ful po bonbonckih, super, samo sem mislila da mi bo slabo po 5 min.. se dobro da so bile kokice v giru, ter da se vonj s casom izgubi (clovek pac).

    Druga je st. 01 Frosted. Ja no, mogoce sem s to brcnila v temo, bomo se videli..
    Je pa tudi diseca, lepo mazljiva ter precej vlazilna (mogoce manj od prejsnje). Je take hladne roza barve, ki malce poudari rumeno barvo v zobeh blah (pa ceprav naravna in komaj vidna). No ja, bomo videli. Je ok. Prejsnja mi je pa super.

    :) Sem mislila, da sem kupila 3, pa sem zal samo dve..  no ja kaj cmo…

    Reply
  11. Nati, Essence Look at me je kar nude barve, malo pigmentirana. Na sliki sem jo morala konkretno nanesti, da se vsaj približno vidi, kakšna je. Jo bom imela jutri s seboj, da si jo boš lahko pogledala, velja? :cool:
    Tamara, najbrž je res tako, da tisto okroglino naredi uporaba na pamet :whistle: .
    Pozabila sem omeniti, da ima tudi L’oreal zelo nosljive šminke: vlažilne, ne preveč pigmentirane, take za vsak dan. Nasploh se pri vsaki znamki najdejo bolj glossy šminke. Danes sem se komaj zadržala, da nisem kupila ene od Max Factor-ja :heart: , kupila pa sem S-he Stylezone 378, a ta je že skoraj gloss v obliki šminke.
    Me veseli, da so tudi vam šminke všeč :wub:

    Reply
  12. Zelo lepa zbirka sami čudovitih šmink!
    Sama jih tudi nekaj premorem in nekaj časa sem bila v lovu za pravo rdečo zame. Nekaj sem jih kupila, a zelo redko posežem po njih. Enostavno sem prelena za šminke in tudi ustnic nimam nekih krasnih, da bi jih poudrajala preveč. Raje oči poudarim in ustnice diskretno z glossom. In še prelena sem, da bi potem popravljala… v glavnem sem ljubiteljica glossov, šminke pa le občasno, a še takrat dam čez glos.

    Reply
  13. Lepa zbirka šmink. :heart:

    Jaz se jim pa kar upiram, vedno nosim glos.  Jih imam nekaj doma od Avon in po njih res redko posežem.

    Reply
  14. O ja sminkice..   Ko sem bila mlajsa, je to bil moj prvi del make upa. Ja no, sestri sem jih sunila..  In njene so bile tako obupne, da so ti kar ustnice izsusile..

    Sedaj imam samo eno sminko, in lahko povem da ko sem sla v shopping sem prav gledala, da se ne tepe z mojo kozo (poskusala jih nisem, bljak) in ko sem prisla domov ter si jo nanesla, sem ugotovila, da sem si kupila tocno tako sminko kot so moje ustnice naravno! Uf, le kako mi je uspelo.

    Naslednjic ne bom vec gledala ce se tepe z mojo kozo ali ne..

    Imam se lancomov lipgloss, kateri je zelo pigmentiran v taki slivovi rdeci meni je vsec, mojemu fantu pa deluje prevec mocna, hja kaj cmo.

    Vsec so mi te tvoje sminkice, moram reci da si me prav navdusila in naslednjic bom sla po kaksno sminkico.. 
    Aja mogoce ko si popravljas sminko jo das ‘delno v usta’, da se ti naredi ta okroglina..
    Se ena opcija je ta, da imas usta skupaj pa v bistvu gres do konca ustnic s sminko in potem samo vleces..  tako kot ce si lenoba z labellom (pri meni vsi koncajo okrogli s spicko).

    Uf.. sminke :).

    Reply
  15. uau mamy, čudovita zbirka in super slike!  kako je kaj pigmentirana Essence Look at me? se na ustnicah lepo pozna?

    Reply
  16. Šminkice :w00t:
    Meni so všeč, če niso prav preveč pigmentirane. Zato imam raje lip glosse.
    Z Essence šminkami sem pa tudi zadovoljna, jih moram prav pohvalit. Čeprav so poceni, sicer niso ne vem kako pogmentirane (kar meni tudi ustreza) so prav vlažilne in ne izsušijo ustnic :wink:

    Reply

Leave a comment