Alessandro – Hypnotic

For a few days now I’ve been admiring my manicure. Nothing strange for me if not for the fact that I’m talking about Alessandro Hypnotic shade which is supposedly dupe for Chanel Paradoxal … shade that didn’t really appeal to me (if I judge by the swatches). :D

Alessandro presented us this fall LE that consists of only one shade – Hypnotic.

Alessandro - Hypnotic stand
photo courtesy of Alessandro

I don’t know if it’s a dupe for Paradoxal or not, but I can tell you that it’s gorgeous and very unphotogenic shade.

Alessandro - Hypnotic bottle

Base is mix of muted violet-brown-gray color and doesn’t look pretty by itself. But when you add to the mix violet and purple shimmer …

Alessandro - Hypnotic by parokeets

Why unphotogenic? Purple shimmer/tone is actually seen even in the weak light, but I simply could not transfer it to the photo. And since the shimmer is the whole point of this shade, none of the photos turned out as pretty as they should.

Alessandro - Hypnotic swatch

This is one of those polishes that simply screams – classy. And if Paradoxal is as unphotogenic as Hypnotic, I get all the craze about it. :D

Application was OK. I used two layers + top coat. On the third day damage was minimal – slight tip wear.

Price for 10ml bottle – little less than 10 EUR.

*product was sent to me for review purposes.

32 thoughts on “Alessandro – Hypnotic”

  1. mam paradoxala,pa sm dokaj razocarana nad njim..obstojnost,mazanje in pigmentiranost so super,sam barva ni tko lepa kot sm pricakovala..v flaski je se ok,ma na nohtih ni nc posebnega..
    se mi pa ne zdi podobn temu allesandrotu..

    Reply
  2. Hmm, steklenička mi je super, tvoji nohti prav tako, a lak na swatchih niti ne kaj preveč. Temen in mrtev je videti. Verjamem na besedo, da je v živo lepši. :D Sicer pa se javlja še ena, ki je Paradoxal niti malo ni prepričal. Od prvega swatcha naprej se sprašujem, kaj je ljudem tako zelo všeč na njem. Tudi steklenička v živo me ni prepričala. Meni pač osnovna barva in šimer ne gresta skupaj. :unsure:

    Reply
    • Ravno zato nisem zadovoljna s swatchi – v živo je meni lak veliko bolj zanimiv. Ampak jaz sem malo obsedena z odtenki, kjer se barva subtilno spreminja. :biggrin:

       

      Reply
  3. Wow! :w00t: V živo mi v steklenički ni bil tako všeč, kot Paradoxal (pa tudi tega sem videla samo v steklenički :biggrin: ), ampak čeprav praviš, da je nefotogeničen, mi je na tvojih swatchih ZELO všeč. :wub:
    A bi bila možna kakšna primerjava med tem lakcem in Barry M Dusky Mauve? Na pogled bi rekla, da je Barry M bolj svetel in rjav. Malo kar upam, da sta si podobna, kot se mi zdita sedaj. :silly:

    Reply
    • Na žalost nimam Dusky Mauve odtenka. Če bo opcija, si bom sposodila Maestrinega in naredila hitro primerjavo. :yes:

      Pri meni je šel kar 2x zapored gor. :biggrin:

      Reply
  4. Takole po tvojih swatchih sodeč (v primerjavi z drugimi swatchi), se mi ne zdi dupe. Pretemno bazo ima. Sicer pa je lepši od Parodoxala, še zdaj mi ni čisto jasno, zakaj tak pomp okoli te barve. :shock:

    Reply
    • Meni tudi ni jasna fama okrog Paradoxala, ampak me veseli, da je Alessandro vzel “in” odtenek in ga izpopolnil. :thumb:

      Malo me samo skrbi, ker sem pofirbcala po njihovem stojalu in našla vsaj 5-10 odtenkov, ki bi jih imela … bankrot. :nervous:

      Reply
  5. In moje prednovoletne zaobljube da par mesecev ne bom več kupovala lakcev so splavale po vodi… :zip: . Punce zaradi vas bom morala iti na rehabilitacijo :scared:

    Reply

Leave a comment