Addicted to Knitting

By Mamy

I almost forgot how much I loved knitting. For some reason I got the urge to knit again at the end of last year.

Pletenje_Knitting

First problem was – where to buy wool. Stores did not have much to offer. Synthetic everywhere you turn and I wanted the real thing – soft and warm wool. I finally found the store for me at the other end of the country in Lokateks store.

And look how many magazines are there on the subject of knitting!

Revije_Za_Pletenje

I couldn’t believe that knitting is “in” again. Magazines vanish from the shelfs as soon as they stock them, so does wool …

Products you see on the first photo are either already finished or getting there. I gave my loved ones couple of warm pieces for New Year. Work is interesting and not boring at all. I knit while watching TV, resting, drinking my early morning coffee …

I think knitting is excellent hobby – nice and useful at the same time. And with little bit of effort you get visible results … the kind that are soft, warm and cozy to wear.

OK, I do exaggerate once in a while with knitting stretching well over midnight. But I love it 

Did I inspire wish for knitting in any of you? Knitting

27 thoughts on “Addicted to Knitting”

  1. Spoštovana Mamy :yes:

    Danes sem nekaj gledala po netu in čeprav je prispevek kar star :undecided: …mogoče ne pletete več..in bom zastonj nestrpno čakala vaš odgovor… :sorry: ali pa ga bom vseeno z velikim veseljem dočakala…..vesela bom….vsaj zasledila vas nisem več…a sem se vseeno odločila..da napišem, par besed—-v upanju, da mi boste na gmail. naslov odgovorila nanj.
    Naj najprej pohvalim vaše prekrasne pletenine…čudovite so….V našem koncu..volno dobim…res je malo dražja, je pa kvalitetna z stvari, ki ji delam jaz….iščem predvsem tako, ki je pralna.. pletem največ za dojenčke, majhne otroke …. :wave: mora biti pralna…a pletem :stars: tudi druge stvari,,,,po naročilu,,čeprav je zadnje čase vsega skupaj bolj malo…pa tudi facebooki in druge ponudbe so polne le-tega,,žal….. ali pa domačo volno..pletenje nogavic ženskih in moških iz domače volne…. :stars:

    Sedaj..po smrti otroka,,,, kar dolgo časa je minilo od tega….takrat nisem bila sposobna ničesar in še dolgo nazaj nič,,tu pa tam kakpno malenkost li pa s težavo prebrala kaj, kar so mi svetovale …prijateljice……ki pa v teh težkih časih ni prav veliko,,,,na žalost……. :whistle: potem sem začela plesti,,,,kot sem to počela pred več kot 20 leti….. največ za moževo pranečakinjo, za darila, za praznike,,,,,,za prodajo bolj malo…saj je niti ni…ali pa nimam prave reklame, kaj vem,,, ali delati gobeline… nekateri doma še čakajo,na izdelavo..ne vem…, če jih bom kdaj začela delati..najraje bi jih zamenjala za volno ali kake revije..

    Ja, zelo rada naredim izdelek..kot pravite…takrat ..ko je le ta končan je to pravo zadovoljstvo…pa čeprav marsikdo ročnega dela ne ceni dovolj..a se še najdejo nekateri, ki so zelo zadovoljni…. pa naj bo to kapica, copatki…….. ali pa sorodnica, ki ji pulover …ni pomenil desetino toliko, kot copatki tujki.za njeno deklico….to se mi zdi res …..saj nimam besed…..gospa. ki je ne poznam…pa bi jo rada spoznala…….saj njena dobroto in dobra volja, ki je kar izžarevala iz voščila…ni mogla prehvaliti poslanega..ni se mogla zahvaliti za tiste majhne copatke, ki so mi vzele tako malo dela……
    Ne vem…tudi jaz se zadovoljna z malim, mogoče z voščilom, napisanim iz srca,,drobno pozornostjo….darilcem..res je,…….
    da je ročno delo toliko bolj vredno,tisti, ki se s tem ukvarjajo, vedo, koliko dela je potrebno vložiti vanj…koliko stane material….veliko je ljudi, ki se jim zdi vse predrag…to me boli…če bi sami delali…ali vsaj poskusili kaj narediti,,,,bi to delo mogoče potem obravnavali drugače…bolj spoštovanja vedno…..tako, pa je ročno delo, pri nas še vedno postavljeno v ozadje………..ne vem, mogoče jaz pričakujem preveč….ali pa moji sorodniki, ki vedo, da znam to početi..več od mene. kaj vem….pa če bi mi poslali volno,,,bi lažje naredila..tako, da je že z denarjem problem….težko je..če si brez zaposlitve…in če ti iz hvaležnosti zatiste copatke daje v kuverto nekaj evrov…
    Doma iimam veliko starih, pa tudi novejših revij..največ pletenja..nekaj kvačkanja…a teta se nisem nikoli ussepla naučiti, čeprav sem si želela….in še vedni si želim-…Prav žalostna sem ko preberem, kako se je kakšna gospa naućila psretnoti kvčkanja po netu…jaz pa v življnju ne bom naredila niti enega prtička….
    No toliko, kar malo sem se razpisala o sebi…..Hotela sem še napisati,,,da revije, ki jih imama za pletenje rade volje menjam, če koga zanima,,,,,ali pa če mi kdo pove, kje se daje naročiti…kupiti jih tu nimam kje….razen v TRAFIKI IMAJO SABRINO…Zelo bom vesela kakršne koli sheme ali vzorčka ali kakšnega vašega izdelka, če mi ga boste poslali na naslov, ki je zgoraj napisan..Lahko pa mi pišete,,pa vam pošljem domači naslov…da ne bi ravno vsi gledali maijih izdelkov.po želji….Vesela sem, kakor se boste odločila….Vesela sem, da sem lahko pioklepetala u vami in naredili mo boste veliko velselje po času dolgem…pretpljene bolečine in žalosti…malo pozabe…..saj je res hudo živeti v enem in istem zaćaranem krogu iz katerega včasih ne vidiš izhoda……
    Še enkrat prelepe izdelke delate,,,kar sem se jih lahko zgoraj pogledala…vsaka pohvala vam..iz srca in resnično mi boste naredili veliko veselje, če se mi boste oglasila….čakala bom in čakala in upam, dočakala……se res opavičujem za nadlegovanje……
    Prisrčne pozdrave Lilijana
    pa kar tikajte me prav,,bom vesela…res…Upam, da te nisem preveč nadlegovala s tem pisanjem,,če sem pa se opraščam…
    Iščem tvoje slike :wave: a razen prvih dveh zgoraj jih ne najdem…mogoče so še kje drugje spravljene…pa me boš že spomnila nanje….Saj veš, meni vedno pride prav kakšen lep izdelek..čeprav imam kar dosti revij….je kakšen nov vedno vredne ogleda..izdelave pa še posebej….. :stars: s kakšno revijo bi te pa tudi jez rada razveselila…..ti pa mi zaupaj, kje se kupijo,,kake lepe revije………konec koncev sva kar blizu, po nazivu trgovince sodeč in sem ti hvaležna da si mi povedala zanjo….. in upam, da bo prišel tudi čas, da bova v tvojem ali mojem kraju popili kavico in še kaj osebno poklepetali :think: …….No, sedaj pa je res dovolj…….Pa še drugič kaj…..Pozdravček in lahko noč za nocoj….Lilijana :yes:
    lilijana.mijovic(at)gmail.com

    Reply
  2. Oh, kako simpatičen post!! :) Jaz si želim, da bi imela potrpljenje in roko za tovrstne zadeve, pa mi obojega primanjkuje. Si pa želim pleten kompletek v zelenem, morda bi bila to prva kapa ki bi jo nosila. :D Komaj čakam fotografije izdelkov!

    Reply
  3. jaz sm tud antitalent za take stvari.. :P nona se je neki trudila z mano, pa kmalu obupala :blush: ti pa res obvlaaš..puli je krasen :wink:

    Reply
  4. Moja mami je včasih štrikala, zdaj niti ne več :)
    Sama bi znala naresti kakšen šal, kaj več pa pomoje ne.
    Mamy, zelo lep puli, sploh ne bi rekla, da je hand made :bow:

    Reply
  5. Pridna, Mamy! Lepi izdelki!
    Moram se pohvaliti, da znam tako štrikati kot tudi kvačkati, a nekako ni časa za te reči. K sreči me mami razvaja s čudovitimi unikatnimi kvačkanimi zadevami (nekaj malega tudi štrikanimi). :wub:
    Moram pa si pribeležiti Lokateks trgovino. Hvala za info! :rose:

    Reply
  6. Nope, no inspiration… I´ve just remembered the very itchy woollen long underwear my gran knit for me when I was a kid, and the itchy woollen hat etc. Those were horrible! I prefer synthetics.

    Reply
  7. I started knitting just over a year ago. It’s a wonderful past time, I love that I can sit and watch a movie and knit so my hands are never idle. Have you ever considered spinning your own fiber for yarn? I picked that up too and it’s wonderfully relaxing.

    Reply
  8. I actually started knitting a couple of weeks ago! But so far I haven’t gotten very far :/ It kind of doesn’t fit with my polish obsession.. I can’t really knit and make a new mani on the same day, or the mani is totally ruined :/ And I apparently prefer doing my nails to knitting..

    Reply
  9. Čudoviti udelki! Še posebej mi je všeč vzorček na lila puloverju :rose: . Tud sama “štrikam”, me je mami naučila, ampak je bil to kr velik izziv ker sem levičarka :haha: .
    Pri nas doma se povečini pletejo šali in nogavice. Me pa zelo veseli dejstvo, da pletenje in ostala ročna dela spet postajajo popularna :yes:

    Reply
    • S pletenjem lila puloverja sem pozimi začela, je zelo topel in debel, tako da ga nosim le takrat, ko je zelo mraz. Sicer je prevroč.
      Praviš, da si levičarka: kmalu potem, ko sem napisala ta post, sem kupila knjigo Velika knjiga o pletenju avtorice Claire Crompton, izdala Mladinska Knjiga 2010. V njej je točno opisano in narisano pletenje za levičarje. :thumb:
      Super, da te je naučila mami, mene tudi. Nekaj sem odnesla tudi iz šole z ročnodelskega krožka. Kako se pletejo nogavice, sem skoraj pozabila, vem da ni ravno enostavno.
      Ja, mene tudi veseli, da pletenje ne tone v pozabo, prav nasprotno. :party:

      Reply
      • Pozsravljena
        Opravičujem se, ker sva malo izgubili stik…upam, da še vedno pletete..jaz betem, čepra bolj malo..ker imam težave s hrbtennco…Zanima me, kje se da dobiti revije,,jaz poznam le SABRINO in teh revij imam zelo veliko, če jih slučajno rabite mi sporočite..z veseljem vam jih pošljem..Pozdravček Lilijana

        Reply
  10. I am addicted to knitting!!!! Before nail polish that is all I did lol. I knit 7 sweaters last year and it was the first time I had ever knit sweaters before. Have you tried out Konad’s M69 plate? It has a knit stitch stamps, basically my two worlds combined!

    Reply
    • Cute hobby, isn’t it! :w00t:
      7 sweaters – it’s a lot! :stars: I can’t believe, I have this plate M69: :idea:
      nail polish and knitting on one plate! Thanks Melanie Matos! :thumb:

      Reply
  11. ah… Ko bi le znala plest :)
    Potem ne bi rabila skakat po trgovinah in še vedno iskat tiste popolne volnene (umetna volna, ker me prava pika in srbi) nadkolenke :/ Zdaj pa bo že pomlad…

    Reply
    • Prava volna je res zelo prijetna za nošenje. Jaz pletem samo stvari za zimsko garderobo. V revijah za pletenje, nekaj jih je tudi na zgornji fotografiji, pa je nekaj zelo luštnih stvari za pomlad. Sploh tunike so zelo “in”. :yes:

      Reply

Leave a comment