Video tutorial: Smokey Eyes

Smokey Eyes tutorial by Maestra
Smokey Eyes tutorial by Maestra

Products:

  • Artdeco – Eyeshadow Base
  • Make Up Factory – Eye Colors No. 54
  • Barry M – Waterproof Eyeliner in Black
  • Sleek – Contour Kit in Light
  • Make Up Factory – Blusher in No. 10
  • Sleek – Pout Paint in Mauve Over
  • Sleek – Glisten Me
  • MaxFactor – False Lash Effect

To watch the video in the best quality please choose the HD version.

If you liked my video tutorial and you’d like to see more, please like my video and subscribe to my YouTube Channel: CLICK

Thank you!!!

31 thoughts on “Video tutorial: Smokey Eyes”

  1. Bom še tukaj napisala, da mi je tutorial izredno všeč, ker ne manjka točno tistega, kar se nekomu morda ne zdi pomembno. Vem, ko zadeve obvladaš, so ti malenkosti samoumevne.
    Blendanje…je možno, da ti ravno zaradi njega MU tako dolgo zdrži?
    Maestra, hvala, ker si se potrudila za nas. :angel:

    Reply
    • Hmm, težko bi rekla, da je zaradi blendanja. Skoraj prepričana, da ni hude povezave med blendanjem in obstojnostjo. Morda se motim. Bolj verjamem, da je point, ker nanesem res kar veliko senčila, ki prav tako vpija maščobo in potem rabi več časa, da gre v crease. A ima to svoj smisel?
      :ahug:

      Reply
  2. Full mi je dobro videt kako se MU dela na popolnem očesu in z natančnostjo za katero jaz nimam potrpljenja. :biggrin:
    Krasen tutorial in upam da jih bomo videle še velikoooo več. :cute: :bow:

    Reply
  3. Super tutorial, hvala :rose: . Razumljiv, navedeni vsi izdelki (v kar veliko tutorialih na to pozabijo, oz jih samo omenijo niso pa navedeni – napisani na samem posnetku). Highlighter imam tudi jaz od Sleeka in mi je super ideja da ga nanašaš s čopičem – jaz sem ga pred tvojim prispevkom s prsti pa je s čopičem veliko boljši rezultat. Posledica tvojega tutoriala je tudi da zdaj res rabim paletko od MUF :). Za prihodnje tutoriale imam tudi majhen wish list :whistle: : contouring, kako se nanaša tekoč blusher…

    Kako si pa zadovoljna z linerjem od Misslyna?

    Reply
    • :happy:
      Tale Sleekov HL je krasen! S prsti ga je meni veliko težje lepo enakomerno nanesti. Hitro se suši in zato ga je težko lepo razmazati. S čopičem je veliko lažje. Nanašam ga tako s fluffy čopičem (recimo Mac 168 ali pa takim, kot je v videu).
      Hehehe, tale MUF paletka je res krasna <3 Edino svetli barvi bi lahko bili bolj topli in bi bila paleta zame popolna.
      Hmm, če dobro pomislim, prav tekočega blusherja nimam nobenega. Contouring pa vsekakor dam na seznam. ;)
      Dip Liner od Misslyna je čudovit. Navdušena sem nad čopičem. Priporočam nakup. ;)

      Reply
  4. Braaavo Maestraaa!!! res, zelo dober video, kot so že druge punce napisale. Sama sem kar malo obsedena s skoraj vsakodnevnim ogledom makeup-videov, in tudi meni velikokrat ni všeč, tako kot pravi Ulmiel, če je slaba svetloba v videu, da se nič ne vidi! Ta video pa je supeer! in čeprav bom danes doma, me je prijelo da bi si še sama naredila smokey :) kar tako, malo za vajo :haha: komaj čakam naslednji video!!!

    Reply
    • Uau, kako sem vesela!!! :happy:
      Neža, danes je najboljši dan za eksperimentiranje! Ko si doma, je najbolje, da sprobaš načine, ki jih sicer ne počneš. You go girl!!! :cute: :party: :happy:

      Reply
  5. Lahko rečem le, da si ZELO natančna, kar mi je zelo všeč. :thumb: Sama se tako ne znam namazati, čeprav sem pogledala že veliko tutorialov pa mi ne gre ravno od rok, ven dobim zmazek zato ostajam pri bolj natural MU-jih, pa še to je zame preveč igranja s senčkami. :flirt: Res lep video in zelo lepo prikazan postopek. :love:

    Reply
    • Ivana, hvala! :rose:
      Morda si le preveč samokritična. Kot pribito drži, da vaja dela mojstra. A voljo moraš imeti … Čisto nič pa ni narobe z natural MUji. Tudi jaz jih zadnje čase izredno pogosto furam. :yes:

      Reply
  6. Sumim, da bo komentar dolg. Tako, fair warning na začetku. :wink:
    Najprej da se ti zahvalim za tutoriale, si predstavljam da vzamejo ogromno časa. Ampak, če ti da kaj dodatnega elana – res pomagajo. Tvoj tutorial za spodnjo veko/waterline sem pogledala ene parkrat potem pa se spravila k delu in razlika je neverjetna, lahko bi me “ponucala” za before-after slike. :wink: Moj MU mi je zdaj veliko bolj všeč, res je očitna razlika, pa še lažje se vse skupaj ustvari, tako da imam že v načrtu, kupiti nekaj dodatnih svinčnikov. :yes: Tale za smokey eyes je pravo razodetje zame, šele zdaj vidim, kaj vse počnem narobe. Morda ne ravno narobe, ampak kaj vse bi lahko izboljšala. Ker je moj najljubši look, res težim k temu, da bi ga spravila do popolnosti in v tem videu vidim kar nekaj svojih napak. Na primer, kako zelo grozljivo podcenjujem blendanje. Do te točke, da bi ti, če bi me opazovala, verjetno rekla, da sem nanj kar lepo pozabila. Uf! Morda tudi zato, ker nimam dovolj velikega čopiča. Če sem prav ocenila velikosti, jaz cel svoj smokey eyes naredim s tistim čopičem, ki ga imaš ti za detajle. Pomoje bi rabila za blendanje kakšnega večjega, bom še to dala na nakupovalni seznam. :) In, yay! Končno sem ugotovila za kaj oz. kako se uporablja highlighter! :happy: Je eden od mojih “nerazumljenih” kozmetičnih izdelkov, ki se jih bojim iz tega razloga, da bi jih uporabila preveč in narobe in tako pristala na kakšnem demotivatorju. :silly: Pa koliko dela imaš s trepalnicami! Joj, jaz si ga ne ustvarim pol toliko, potem pa jamram, ker niso dovolj vidne. :sigh: Ampak imam na žalost res malo ščetin in še te kratke.

    Imam občutek, da sem še nekaj hotela dodati glede same vsebine … noja, itak bom še kar nekajkrat pogledala video, preden se mi vsede v spomin, pa takrat pristavim. Ali pa tekla iz kopalnice v pisarno naslednjič ko bom ustvarjala, vsake tri minute. :biggrin: Aja! Evo vprašanja! Hudo me je presenetilo, da na zgornji veki nisi uporabila eyelinerja! Tako se moj smoky eyeshadow začne in včasih črto na koncu, ko jo senčilo dodobra prekrije, še dodatno poudarim. Še en rookie mistake? Sem pa tovrstno metodo mazanja pobrala iz neke MU knjige, pa sem zato imela malce več zaupanja vanjo. :roll:

    Drugo, mimo česar pa res ne morem, je super način kako izdeluješ filmčke, res svaka čast. :bow: Večino teh tutorialov ne pogledam niti do polovice, ker ponavadi gledamo punco, kako se sproti maže in poskuša razlagati stvari, kar se ali ZELO zavleče ali pa postane vse zmedeno, ker ali dobro razlaga pa slabo maže ali obratno. To se mi sicer zdi logično (jaz tudi ne morem obojega naenkrat, če hočem da je MU precizno ustvarjen), ampak nepripravno za snemanje tutoriala. Večinoma je tudi slaba svetloba, vsaj pri teh, ki sem jih jaz gledala. Tvoj ostane zanimiv, zajameš cel proces, le pospešiš ga na ponavljajočih se točkah (ne maram tistih, ki vmes kar zatemnijo, češ, saj to pa znate – ej, kaj pa če ne znam?), pa svetloba je odlična!

    Mah, saj ne vem, kaj nakladam, saj se vedela, da mi bo všeč, kajne? :love:

    Reply
    • In še moj izredno dolgi odgovor …
      Najlepša hvala za komentar! :ahug: To je res pravi feedback. ;)
      Vsekakor pomaga, če vem, da zadeve, ki jih počnem v prvi vrsti za druge, nekomu tudi pomagajo. :happy: Neskončno me veseli, da dejansko vidiš razliko in da sem ti pomagala s svojim videom. Super občutek! Hvala, ker si mi napisala. :ahug: Če imaš, potem z veseljem pogledam before-after fotke – ti kar pošlji na mejl. ;) Lahko jih tudi objavim, če želiš. ;)
      Načinov, kako narediti smokey eyes, je verjetno toliko, kot je ljudi, ki smokey eyes delajo. :biggrin: Res, čisto vsak dela po svoje in to je super! Tudi dojemanje, kaj sploh je smokey eyes, je čisto različno. Včasih gledam kakšne tutoriale za smokey eyes in si rečem: “Pa saj to sploh ni smokey eyes.” Vsaj ne v mojih očeh. In tako je … vsake oči imajo svojega malarja.
      Tako da ti kar sprobaj različne načine in ustvari svojo verzijo. ;)
      Blendanje je pa zame ključnega pomeni pri skoraj vsakem MUju. Res pa je, da brez pravega pripomočka, je zadevo težje izvesti. Meni je najboljši kakšen fluffy čopič za blendanje (tudi tisti Essence smokey eyes čopič je kar dober za blendanje – prav za smokey mi je premehek). Ni nujno, da je zelo velik.
      Velikost čopičev je naslednja reč, kjer ni pravil, ker ima vsak drugačne oči. Nekateri imajo veliko prostora za ličenje (torej veka in do obrvi), drugi veliko manj. Jaz imam menda precej prostora na veki in zato uporabljam v splošnem malo večje čopiče. Dejansko moraš ugotoviti, kaj deluje zate. Samo toliko, da boš lahko preverila … moj detajl čopič je od Alicia da Silva. ;) O čopičih moram res kaj konkretnega napisati, ker so res tema. Trenutno sem nekje južno (tako kot greš ti na sever, sem šla jaz na jug ;)). Takoj, ko bom imela celotno vizijo o prispevku in ko si bom lahko vzela čas, spišem zadevo. ;)
      Izredno sem bila jezna, ko sem ugotovila, da sem napolnila kartico in nisem ugotovila. Tako mi manjka v videu nekaj dokaj pomembnih korakov. Npr. osvetljevanje oči in končno blendanje. A bom to kdaj drugič naredila. Prav tako me jezi, ker nimam konturiranja posnetega. Tudi to pride na vrsto kdaj drugič.
      Liner zgoraj sem nanesla, ko mi je opremala ponagajala in ni posnelo. :( Nanesla sem tanko črto z rjavim tekočim linerjem Misslyn dip liner. Imam tako obliko oči, da večinoma raje naredim samo tanek liner. Seveda bi lahko naredila debelejšo črto ali še poudarila s temnim senčilom rob ob trepalnicah. To so vse variacije. Lahko ga naneseš tudi čisto na začetku in čez nanasaš senčila. Tako dobiš linijo ob trepalnicah temnejšo. Ne skrbi, nič ne delaš narobe. ;)
      Highlighter obraza … dela čudeže, če ga prav uporabiš in če uporabljaš primerne izdelke. Sama imam rada izredno fino mlete zadeve za osvetljevanje izraza. Praktično se ne sme videti pikic (posameznega šimerja). Takšni so mi najbolj všeč. In ta, ki je v videu, je eden mojih najljubših. ;)
      Hehehe, ko delam konkreten MU, si vzamem več časa tudi za trepke. Vsakodnevno sem izredno lena za trepke in jih ne uvijam, morda samo počešem. Tudi spodnje trepke skoraj nikoli ne pobarvam, ker imam dolge in sem hitro panda.
      Mislim, da je to to. Če sem kaj pozabila, me spomni. ;)
      Izredno me veseli, da ti je način všeč. Vedno me skrbi, da se boste naveličali teh dolgih filmov. Z glasbo je itak težava, ker ne smeš kar česarkoli uporabiti … v glavnem … Hvala za voljo za naprej! :ahug:

      Reply
      • O, hvala za super dolg odgovor! :rose: In za razjasnitev z eyelinerjem na zgornji veki. :) Ja, hudič, če ti tehnika zataji. Ampak nimaš kaj. Za konturiranje se pa tudi jaz priporočam, ker je to pri meni tam pri higlighterju. :blush: Btw, (priceless da si napisala imena izdelkov na video, sem lahko šla zdajle še enkrat preverit!), tale od sleeka je torej na voljo tudi pri nas? Morda si ga pa enkrat privoščim, če praviš da je dober. Sploh, če je tako čudežen izdelek, kot vsi pravite. :yes:

        Reply
    • Yes, this one is quite dark, but I like it that way – especially for night out. If I’m doing smokey eyes for everyday or as a day time look, I also use lighter shades.
      What colors do you usually use, when you’re doing smokey eyes?

      Reply
  7. Meni je fuuul lep make up na koncu in tutorial je super! Ampak glede na to, da si še malo “pospešila” določene stvari, potem se najbrž vse skupaj dela zeloo dolgo :/

    Reply
    • Hvala! Me veseli, da ti je všeč. :happy:
      Tokrat sem želela pokazati res precizno narejen smokey. Žal sem morala kar nekaj delov pohitriti, ker je bilo predolgo. Upam, da je kljub temu razumljivo. Lahko se ga naredi seveda veliko hitreje, a potem pač ni tako detajlno narejen, kar se vidi predvsem na fotkah ipd. Celoten obraz sem tukaj delala verjetno cca. 45min, morda celo kaj več. Sama sem kar precizen človek in rada natančno naredim reči. :blush: V prihodnje pa morda kdaj še kakšno hitrejšo varianto posnamem. ;)

      Reply
      • Saj se mi je zdelo, da več kot pol ure :/ Je razumljiv, itak, samo občudujem te, ker si tako vztrajna, se pa strinjam, da je potem make up res perfekten <3

        Reply
  8. wooow,meni je super!obozavam tu “šljiva” nijansu a nikada se nisam sjetila smokey eyes s njom napraviti!bas pun pogodak!i jako lijepo izvedeno.. :)

    Reply

Leave a comment