Collistar

Collistar Satin Eye Shadow – Notte

By  | 

Last year Collistar launched their newest eyeshadow line – Satin Eye Shadows primer+colour.

Collistar Notte 03 (Satin eye shadow)

Collistar Notte 03 (Satin eye shadow)

Eyeshadow saturated with colour and incredibly versatile, in powders so soft and silky that they can be blended to infinity, providing finishes with special effects. High-tension colours, full, deep and strictly satin, with long-lasting hold.

Eyeshadows are housed in pretty much same packaging as other single Collistar eyeshadows – plastic container with mirror.
I received Colistar Notte for testing and loved texture, how easy was the eyeshadow to work with, but unfortunately dark gray-blue color is not something I use much. Most of the time it serves as eyeliner or to deepen the crease which is really sad job to stick to the shadow of this quality. I made swatch with and without primer.

Collistar Notte 03 (Satin eye shadow) swatch

Collistar Notte 03 (Satin eye shadow) swatch

So I decided to buy another one. If they weren’t pricey (14 EUR), I would buy more of them but I’m pretty picky with my eyeshadows – especially single ones, so I’ll start with one and see how it goes. Colors are very versatile and as far as I could judge by testers, they’re all very pigmented and silky to the touch.
Now to my problem – I cannot decide which one to buy! I must have stood in front of their stand for like 100 times and could never pick one. :shock:
I wanted to buy one of the lighter shades, but brown and green eyeshadow also look great.

Collistar Satin eyeshadows primer+color

Collistar Satin eyeshadows primer+color: Ametista, Cipria, Notte, Bottiglia, Paprika, Terra, Neve, Ibisco, Lava

I got fed up with my indecision so I’m asking for your opinion – which shade do you think has the most potential? I would appriciated if you voted in the poll and wrote reason(s) why in the comments. :rose:

Sorry, there are no polls available at the moment.

*I received eyeshadow for review from Collistar Slovenija

email: gejba@parokeets.com; Starševski klepet

18 Comments

 1. sara

  June 4, 2013 at 20:48

  meni se zdi pa night tudi zelo lepa za kakšen večerni make up :wink:

 2. Gejba

  March 4, 2013 at 13:50

  Najlepša hvala za vse glasove in komentarje! :ahug:
  Senčka Earth je že moja. Z Maestro sva še 1x vse pregledali in se strinjali z vami – rjava je najbolj uporabna, gre za krasen odtenek, pa še pigmentirana je zelo. :thumb:

 3. Ulmiel

  February 25, 2013 at 22:20

  O zanimivo, ravno neki dan sem jih na hitro “poswatchala” v Mullerju, na roki. Barvno gledano mi je najbolj všeč Hibiskus, ampak se mi je zdela najslabše pigmentirana. Razumem pa tvojo težavo, kako se odločit med vsemi, so zelo lepi odtenki. Za tak denar bi si jaz najbrž kupila nekaj, kar bi redno uporabljala, tako da Paprika, čeprav je fantastična barva, najbrž odpade, vsaj pri meni bi iz tega razloga. Dusty Pink mi ni všeč, imam občutek, da lahko dobiš cenejšo verzijo take barve. Isti problem imam pri Snow, RAZEN če potrebuješ dober highlighter oz. blending barvo. :yes: Po pigmentaciji sodeč sta me najbolj impresionirala ravno Earth in Bottle, krasna sta in to celo brez primerja. Mi je pa Bottle bolj všeč, pa zdi se mi zelo nosljiva zelena, tako da glasujem zanjo. :thumb:

  • Gejba

   March 4, 2013 at 13:59

   Tudi jaz sem na koncu pristala med rjavo in zeleno, vendar bo rjava zagotovo več na dnevnem redu. :silly:

 4. MissDoll

  February 25, 2013 at 17:20

  Jaz bi si privoščila belo, ker sem itak tako svetla da se lahko z belo premažem okoli oči pa ne izgledam kot pandica :wink:
  Za vse ostale pa se mi zdi lepa podlaga za ostale barve ali pa kot osvetljevalec

  • Gejba

   March 4, 2013 at 14:01

   Bela je res zelo pigmentirana in mi kot taka ni prišla najbolj v poštev … čeprav sem na začetku mislila, da bom ravno to vzela. Pri res svetlih/belih odtenkih, mi manjka skoraj satenasta senčka … s srednje močno pigmentacijo. :think:

 5. Taya

  February 20, 2013 at 10:37

  Moja prva izbira bi bil točno ta odtenek, ki si ga recenzirala. :yes: Drugače pa tudi Earth in Dusty Pink izgledala zelo uporabna, pa Bottle mi je tudi zelo všeč.

  • Gejba

   March 4, 2013 at 14:03

   He, he, he – jaz imam pa slabo vest, ker tako malo uporabljam to senčko, ampak odtenek na meni res ni primeren za uporabo na večjih površinah.

 6. Kaja

  February 20, 2013 at 10:07

  Jaz bi kar Dusty Pink izbrala, ker če že dam takšen denar za eno senčilo, mora bit neka everyday barva:)

  • Gejba

   March 4, 2013 at 14:04

   Barva je res lepa, ampak na meni mogoče za odtenek prehladna in skoraj nevidna.

 7. Lollistick

  February 20, 2013 at 09:31

  zelena, ker je taka lepa “globoka” barva :)

  • Gejba

   March 4, 2013 at 14:05

   Barva je res huda, samo me je na koncu rjava prepričala z nevtralnostjo. :cute:

 8. Maestra

  February 20, 2013 at 08:55

  Res sami luštni odtenki. Mislim, da bi ti Earth najbolj prav prišla in bi jo še najbolj uporabljala. Dusty Pink ne vem, če je ravno pravi odtenek zate. Če rabiš HL, potem bi lahko bil Snow zanimiv. Sicer pa se mi zdi, da bi ti pasali še: Amethyst, Night in Bottle.

  • Gejba

   March 4, 2013 at 14:05

   Hvala za pomoč pri šopingu. :ahug:

 9. rinca

  February 20, 2013 at 08:52

  damn you Gejba, danes po službi grem v Mullerja zapravljat :yes:

  • Gejba

   March 4, 2013 at 14:06

   Fju – še dobro, da sem vmes tudi jaz zapravljala, če ne bi ti bila že hudo fouš. :biggrin:

 10. Erika

  February 20, 2013 at 08:50

  Collistar ima super izdelke! Jaz sem glaovala za Dusty rose, ker mi je takoj padla v oči.

  • Gejba

   March 4, 2013 at 14:08

   Pa še vedno boljši so. Zame zagotovo eno najbolj prijetnih presenečenj v “HE” sklopu dekorativne kozmetike zadnjih let. :thumb:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:zip: :yes: :wub: :wink: :whistle: :wave: :w00t: :unsure: :undecided: :thumb: :think: :stars: :sorry: :smell: :silly: :sigh: :shock: :scared: :rose: :roll: :pic: :perfume: :party: :nono: :nervous: :naughty: :nails: :love: :lips: :idea: :happy: :haha: :flirt: :fju: :ermm: :drop: :drool: :devil: :cute: :cry: :crown: :cool: :ccc: :bow: :blush: :bljak: :biggrin: :ashout: :angry: :angel: :amail: :akitty: :ahug: