Nail polish collection and purging

I still have to organize my “kind of” room, but otherwise, move is finally over. And as I packed, unpacked and then had to put everything in its place for the whole this year, I seriously had enough. Now it’s time to take a little bit extra time off or I’ll face burnout sooner not latter.

Moving brings a lot of change whether you want it or not and pretty much everything I own took a hit. I purged every single group of products I own. Perishable cosmetics I purge on regular basis so no problems there, but it was time to do something with nail polishes as I can not have them displayed in new apartment. I simply don’t have appropriate temperature environment for them in “my” room and the rest of the apartment is baby safe zone. For the time being they’re housed in a basement.

To me this was perfect opportunity to take a look at my nail polish collection and decide what to do with it. I divided the process into 2 steps. First one was before I packed them for storage. I removed all nail polishes I thought I outgrew, will not wear and gave them away. I can’t say I had major purging – one H&M plastic bag of nail polishes … and not a big bag. Step 2 is planed after the next (hopefully last) move – chose 100 nail polishes I absolutely love and put them in acrylic wall shelf/cabinet. Keep half I think I might miss and find home for other half.

For those of you who asked how many polishes I own – these are pre purge photographs. I still have no idea how many are there, but maybe you can tell me how massive did my collection get over last 6+ years. :D

You know what is the funnies thing about it – I still don’t see my collection as too big. :P

Nail polish collection by Gejba
Nail polish collection by Gejba
Nail polish collection whole
Nail polish collection whole
Nail polish collection front
Nail polish collection front

Before purging:

32 thoughts on “Nail polish collection and purging”

  1. Wow… :) Šele sedaj vidim da nisem edina, ki ima težave z omejevanjem nakupov kar se lakov tiče… :) Sama sicer zbiram lake dobre 2 leti, pa jih imam že več kot 600… Slike sicer nisem še naredila, imam pa na blogu vedno aktualno stanje svojih lakcev, če te morda zanima :)

    Mislim pa da se čez par mesecev tudi pri meni začenja nočna mora glede shranjevanja, ko bo malček začel puzati naokol… Al bom našla orng varovala za Helmerje, al bodo šli pa pa-pa… :/

    • Naj bo čim manj kozmetičnih žrtev. :biggrin: Jaz ne maram Helmerjev, tako da ti tukaj ne morem svetovati. Maestra pa tudi še ni poročala, da bi se njenim kaj zgodilo … ampak naša tamala še ni bila velikokrat pri njej na obisku. :silly:

  2. Noro dobra zbirka! :) In hvala za fotke! Zdaj lahko mami pokažem, da moj en predalnik lakov ni tako kritičen in bom mogoče nehala poslušat “Ti bi lahko prodajala lake” :D

    Reply
  3. Ja bi rekla da je tu nekih 700 komada :D moja je trenutno oko 300 i vec osjecam da je vrijeme za smanjivanje, ne stignem toliko neke nijanse koristiti, a zao mi je da stoje zanemarene

    Reply
  4. Uf! Res me ima prešteti stekleničke na sliki. :D Samo bi se gotovo zmotila nekje na pol poti. :D Upam, da bo zadnja selitev čim manj naporna! Sicer pa ja … po izpitu tudi mene čaka še ena resna redukcija zbirke, se mi zdi. Lani sem že opravila eno večjo, vendar mislim, da je še prostora za omejitve. JE pa res, da so me laki za nohte minili v smislu tistega frantičnega nabiranja vseh možnih odtenkov, zdaj imam že neko lestivco, kaj kupiti in kaj ne. Kar je tudi v redu. :yes: Tvojo selekcijo (v kolikor jo boš dala na blog naprodaj), pa vseeno pogledam v nizkem štartu za nakup. :wink:

    Reply
  5. Impresivna kolekcija. Zapravo na slikama i ne deluje preterano veliko (ne postoji prevelika kolekcija lakova), ali ne sumnjam da se tu nalazi više stotina lakova.

    Reply
  6. Ohjoj to je pa noro…jaz mam neke mešane občutke glede tega, noro nakupujem lake, ne utegnem jih niti pol sprobat in trenutno imam tako obupne nohtke, da sem že 3 mesece brez vsega….in v teh treh mesecih sem nakupila vsaj ene 40 lakov!

    Drugače pa tvoja zbirka je………gromozanska!!!

    Reply
    • Jaz lahko rečem, da sem sprobala skoraj vse lake v zbirki, vendar pa bi nekatere rada večkrat nosila in to seveda ne gre, če te v vsakem trenutku čaka 50 lakov, ki sploh še niso prišli na vrsto. To je glavni razlog, da sem prisilno omejila nakupovanje.

      Reply
  7. Olala! To je pa kar precej!
    Jaz bi tudi z veseljem tako obsežno zbirko :whistle: .
    Če ti bo zmanjkalo “odjemalk” za odtenke, ki si jih prerasla, se priporočamo za posvojitev tudi zveste bralke bloga :wink:

    Reply
  8. uff, lepa zbirka :)
    meni se jih ne da šteti, ampak upam da jih kdo prešteje, me zanima koliko jih je :whistle:
    Jaz sem pred kratkim svoje preštela, pa mi je malo žal da sem jih, sem šele takrat zavedla da jih je mogoče pa res malo preveč =)

    Reply
    • Pa sva že dve, ki čakava na nekoga drugega, da prešteje. :silly:
      Če jih ne zbiraš, potem jih je res hitro preveč, drugače si pa pač zbiratelj. :angel:

      Reply

Leave a comment