Essence – Creamylicious TE part 1

New Essence limited edition became group project. Most of the Essence Creamylicios stands were empty so each of us took pictures of the products she managed to obtain.

Goga took pictures of eyeshadows, one polish and eyeliners, Mamy was responsible for bronzer, lip glosses and two polishes and I only got one polish, so I took pictures of that one.

Corresponding comment to each picture was written by the same Parokeet that took the photo.

First part is dedicated to our greatest love … polishes.

From L to R: 01 Wild Berry Sorbet, 02 Raspberry Smoothie, 03 Iced Chai Latte, 04 Chocolate Shake.
From L to R: 01 Wild Berry Sorbet, 02 Raspberry Smoothie, 03 Iced Chai Latte, 04 Chocolate Shake.

01 Wild Berry Sorbet is gorgeous classical purple. It’s very opaque and creme. I used two coats. I highly recommend it.

Essence Creamylicious Wild Berry Sorbet

02 Raspberry Smoothie is very pretty berry creme shade. It becomes almost red in the sun and more pinkish-purple in the shadow. But if you look at it under artificial light you don’t see red at all. It dries very quickly, so you have to hurry up with the application, so two coats are must. Otherwise one would be sufficient.

I personally dislike narrow and tall bottle because of it’s instability. I almost spilled the polish … twice. On each photo I used two coats, no top coat.

artifical light
artificial light
sun
sun
shadow
shadow

Essence Creamylicious Raspberry Smoothie

03 Iced Chai Latte is very difficult to apply. It’s streaky and dried too quickly. I can not remember the last time polish caused me so much trouble. It contains very fine silver shimmer. I dislike the color … if you can even call it that. :D

Essence Creamylicious Iced Chai Latte

04 Chocolate Shake is light brown polish with red and orange shimmer. I used two coats and top coat.

Essence Creamylicious Chocolate Shake

Bottles hold 7 ml (0.2 fl.oz) of polish and cost 1,75 EUR.

19 thoughts on “Essence – Creamylicious TE part 1”

 1. Ravno berem Mamyjino kritiko Iced Chai Latte lakca…po moje so me ravno te besede odvrnile od nakupa, ko sem imela prvo priložnost in pa seveda dejstvo, da nisem fan nude lakov.
  No…ko je kolekcija prišla v Dm-je, sem si ga pa le privoščila! In moram rečt, da imam čisto nasprotne izkušnje z njim – nanos je čudovit, že en sloj bi bil lahko dovolj, da ne omenjam najperfektnejše svetle barve, kar jih je…meni je res čudovit

  Reply
 2. Evo, sem dobila vseee lakce v DMju! V DMju imajo za cuda se celotno kolekcijo, kdo bi si mislil…
  Tako da punce, ce kateri manjka se kak lakec, hitro v nabavo ;)

  Reply
 3. Imam vse štiri lakce (itak :whistle: ) in res, stekleničke so totalno nepraktične in delujejo tako “čipo”. Nič kaj lične niso, no… Od barv pa mi je že tukaj v postu najbol padel v oči Iced Chai Latte in tudi v živo je krasen nude odtenek. Trenutno krasi moje nohte. Zanimivo, popolnoma nobenih težav nisem imela z nanašanjem tega laka. Morda je pikico preveč tekoč, a precej pigmentiran. Na nohtih ga imam samo v enem sloju in je skoraj popolnoma prekriven in brez prog.  :think: Dva laka mi je prijazno priskrbela Gejba, dva pa sem ujela v Zadru, kjer me je pričakalo praktično polno stojalo.

  Reply
 4. Juhuhuuuuu jst sm pa dobla čokoladen lakec pa rdeč lakec dans v Millerju na rudniku, pa vzela sm še čokoladno senčilo za oči.. full huda linija.. aj lov it!
  žal niso mel vijolčnega laka, drugač bi ga prec vzela.. so pa full fajn tele barve, res je zadost tut že en nanos
   

  Reply
 5. Princezita, hvala za info. :wink:
  Verjemi, da smo se Parokeetke pošteno namučile, da smo prišle do teh lakcev ipd. :silly:  Krasno, da se bo dalo kupiti tudi v DM. Sicer pa tako kot praviš, tudi naslednja TE izgleda zanimivo. In naslednja nabrž tudi … :whistle:
  Tudi meni je vijolična prelepa  in perfektno se nanaša.

  Reply
 6. Jaz sem bila v dm-u v Domžalah kjer so imeli še vedno into the ocean. So mi pa rekli da nova roba pride v pon.popoldan tako da se zna zgodit, da bo. Pa na njihovi uradni strani je rok tako 1.sep. Saj, če ne pa v millerja:).  Made with love bo znala bit pa tudi zelo zanimiva :). Tale wild berry sorbet je res lep, končno ena normalna vijolična za jesen.

  Reply
 7. Vsecna! Sem sla pocekirat..  in tudi tukaj je vse izropano, jasno.. ehh!
   
  Sem si pa uspela priboriti tistega Iced chai tea, mm ime mi je zelo vsec..
  Me zanima ce bom tudi jaz imela probleme z njim, uff upam da ne.

  Reply
 8. Two are lovely colors. That is the first two. The next two are okay. :think: I think the last two looked better in the bottle.

  Reply

Leave a comment