LCN – 157 in Nail Silk

Nekaj časa nazaj smo že pisale o LCN lakih. Imajo dobro barvno paleto, le sušenje je rahlo problematično. Laki se namreč precej počasi sušijo kljub hitro sušečemu nadlaku. Zato sem se odločila lake preizkusiti še na njihovem podlaku. V Sanolaborju sem kupila podlak Nail Silk, ker drugega cenovno ugodnega podlaka niso imeli na izbiro. Cena za Nail Silk je bila nekaj čez 5€.

Na deklaraciji piše:

UPORABA: Zaščitni podlak s svilenimi najlonskimi vlakni za zaščito in oskrbo razcepljenih in lomljivih nohtov. Za večjo učinkovitost ga lakiramo  v dveh slojih; enkrat prečno, drugič vzdolžno.

Podlak je nežno marelično obarvan. Na moje presenečenje je zelo pigmentiran. Nanesla sem ga v dveh slojih, kot priporočajo navodila. Rezultat…

LCN - Nail Silk
Zaradi svoje dobre pigmentiranosti ga bom še večkrat uporabila kot podlago za kakšne rahlo prosojne odtenke. Finiš je satenast in čisto nič “glossy”. Za lesk boste morali nanesti še ustrezen nadlak. Podlak sem nanesla zvečer brez nadlaka. Zjutraj sem imela nekaj minimalnih odtisov na nohtih. Nato sem čez to podlago nanesla LCN lak v odtenku 157. Gre za duochrome odtenek, ki se preliva od roza-marelične na soncu do zeleno-bež-zlato-rumene v senci. Resnično zanimiv odtenek. Lak je dokaj redek in verjetno bi ob prozorni podlagi potrebovala tri nanose za popolno prekrivnost. Na zgornjo podlago sta zadostovala dva nanosa.

LCN - 157

V steklenički je prelivanje barv zelo dobro vidno.

LCN - 157 v senci
LCN - 157 v senci
LCN - 157 na soncu
LCN - 157 na soncu

In še nekaj fotografij. Kliknite na sliko, če želite videti večjo.

Moje današnje opažanje je, da se je lak res hitreje posušil. Ni bil sicer ekspresno hitro suh, a je bilo vseeno boljše. Zaenkrat težko rečem, ali se je danes lak zaradi podlaka malo hitreje posušil ali je bilo krivo to, da je bil podlak resnično popolnoma suh pred nanosom. O nadaljnjih opažanjih bom še poročala.

Kaj menite o duochrome odtenkih? Vam je prelivanje barv všeč, ali imate raje “čiste” barve? In kakšen se vam zdi tale LCN 157?

2 thoughts on “LCN – 157 in Nail Silk”

  1. Cathy, ne, barvnih lakov žal nimajo v Sanolaborju. Samo podlake, nadlake in tretmaje za nohte. LCN lake sicer dobiš na manikirnih otočkih v nakupovalnih centrih ipd.

    Reply
  2. waw… tole prelivanje barv je pa zelo luštno.. to se da kupit v sanolaborju? kaj pa kake druge barve?
    drugač sm pa jst mela enkrat en lak od Avona.. arabic neki… in se je tut prelival.. full lepo.. mi je fajn :wub:

    Reply

Leave a comment