Essence Me & My Ice Cream LE preview

As always Essence is coming out with few summer limited editions. One of them is called Essence Me & My Ice Cream LE and is coming to stores in July.

Soft sorbet shades like beige, vanilla, apricot, pink, lavender and mint as well as awesome products in a cool retro look will melt your heart.

Colors are pretty much all in pastel range and quite honestly my first thought was that this would be nice spring LE.

All four nail polishes (1,99 EUR) will be in pastel shades: 01 Ben & Cherries, 02 Always in my mint, 03 Ice, ice baby, 04 Icylicious. Guess which one is my favourite.

Essence Me & My Ice Cream LE nail polishes (preview)
Essence Me & My Ice Cream LE nail polishes (preview)

And there will be another treat for manicure lovers self-adhesive stickers that look like sprinkle toppings (2,19 EUR).

Most of my attention went to cream blush (3,09 EUR) and shimmer pearls (3,59 EUR). What can I say – I’m intrigued and hope they’re as interesting in person as they are on photos.

Essence Me & My Ice Cream LE pearls, blush, nail stickers (preview)
Essence Me & My Ice Cream LE pearls, blush, nail stickers (preview)

Lip balms (2,19 EUR) come in 3 color combinations. I’m presuming they’ll be more or less sheer but shea butter and jojoba oil are definitively a plus.

Essence Me & My Ice Cream LE lipbalm (preview)
Essence Me & My Ice Cream LE lipbalm (preview)

For Essence baked eyeshadow (3,09 EUR) fans – there will be 3 new shades to collect. I personally am not a fan, but will check them out if I see testers.

Essence Me & My Ice Cream LE eyeshadows (preview)
Essence Me & My Ice Cream LE eyeshadows (preview)

There are few thing I like in this LE, but in general I think Tribal Summer LE will be more to my taste as I’m more bold color kind of girl.

Which item from Essence Me & My Ice Cream LE looks promising to you?

*photos for collages courtesy of Essence Slovenia

This post is also available in SLOVENŠČINA.

10 thoughts on “Essence Me & My Ice Cream LE preview”

 1. Hmm … mnja … po svoje so mi laki zanimivi, ostalo mnogo manj. Kroglice na fotki ne izgledajo preveč šimraste, a če se že imenujejo shimmer pearls in če upoštevam, koliko šimra Essence uporablja, potem lahko sklepam, da bo šlo za disko kroglice. :haha: Meni se tudi v splošnem kroglice ne zdijo preveč zanimive, ker je treba imeti prav čopič, da se kroglice ne primejo v čopič ipd. V glavnem zame preveč dela.
  Essence senčil pa tako navadno ne maram, ker so preveč šimrasta ali pa premalo pigmentirana. Na fotki pa ta izgledajo kot lepi HL, a bodo zagotovo preveč šimrasta. No, pustimo se presenetiti.

  Reply
 2. Upam, da bodo lakci ‘želejasti’ (jelly finish), ker potem bom najbrž ‘potrebovala’ vse 4 :wink:
  Senčila se mi tudi dopadejo, čeprav bodo najbrž vsa tri enaka na koži izpadla. Rahel sijaj in skoraj nič barve, vendar je ravno to meni všeč, ostale stvari me pa nekako ne mikajo.

  P.S. Nova tribal pa tudi meni zanimivo izgleda, ter od Catrice Match Point

  Reply
 3. Nič mi ni všeč, razen rdečila, pa še tega navadno potem ne vzamem, ker od svojih 4 doma res redno uporabljam zgolj enega, mogoče bi lahko to rekla za dva, pa še to samo če na eno oko zamižim. :wink: So mi pa tele kroglice zelo zanimive, tudi mene spomnijo na Guerlainovo pogruntavščino, vendar nikoli nisem ugotovila, kako se jih uporablja, pa raje vprašam zdaj. Ni prevelika embalaža za osvetljevanje, glede na to, da se, kolikor jaz vem, osvetljuje relativno majhen del obraza in rabiš manjši čopič? :undecided: Noja, morda je bolje, da si jih ne kupim, preventivno, da ne bom kot klovn ponesreči hodila naokoli. :biggrin:

  Reply
  • Veš kako bi izgledalo, če bi osvetljevalce prodajali v majhnih embalažah?!? Potem bi morale znamke zaračunati manj, tako pa imamo ogromno proizvoda za polno ceno, čeprav ga ne porabimo niti omembe vredne količine. :biggrin:

   Reply
 4. tele kuglice izgledajo kot Guerlainove Meteorites kroglice :yes:

  najbolj me pritegnejo prav kroglice, pa kakšen lakec bi tudi z veseljem :nails:

  Reply

Leave a comment