Sante – Odstranjevalec laka z bio oljem pomaranče

Še nedolgo nazaj, je bil moj najljubši odstranjevalec laka Afroditin Aroma oljni odstranjevalec laka za nohte brez acetona. Potem mi je pa kar naenkrat začel tako grozno smrdeti, da ga nisem mogla več niti videti, kaj šele uporabljati.

Po Maestrinem in Natijinem priporočilu, sem se odločila za  Sante – Odstranjevalec laka z bio oljem pomaranče. V Mullerju sem zanj odštela 3,95 EUR.
V flaški se nahaja 100 ml zelo zanimivega odstranjevalca.

Na prvi pogled je več minusov kot plusov: cena je kar zasoljena (sploh pri moji porabi :blush: ), vonj bi še najbolje opisala kot po gnilih pomarančah, porabi se ga kar veliko v primerjavi z bolj agresivnimi odstranjevalci, lak odstranjuje bolj počasi (opazno predvsem, če uporabite nadlak).

Vendar sem trenutno že na tretji ali četrti flaški zaradi naslednjih plusov:
– nima jedkega vonja;
– izsušuje veliko manj kot drugi odstranjevalci, ki sem jih preizkusila;
– zaradi manjšega izsuševanja, se mi nohti manj cepijo;
– nova embalaža omogoča zelo natančno doziranje.

Nova embalaža je zelo dobro zasnovana. Ko sem najprej dobila flaško v roke, mi ni bilo ravno najbolj jasno kako zadeve deluje.

Nekako se mi je dozdevalo, da bi bilo potrebno vatko pritisniti navzdol, vendar ni in ni šlo oz. je vse skupaj bolj curljalo. Po prijaznem nasvetu kozmetičarke na CND stojalu v Supernovi, sem odvila pokrovček, malenkost stisnila embalažo ter privila pokrovček nazaj.

Vatko se postavi nad odprtino in nekaj krat pritisne navzdol. Meni ponavadi zadostujeta dva pritiska. Doziranje je tako veliko lažje in natančnejše, poraba pa manjša kot pri klasičnih embalažah.

Odstranjevalec ima BDIH certifikat. Za vse, ki vas zanimajo sestavine, pa sem prepisala tudi te. :biggrin:

Sestavine: Alcohol denat.*, Ethyl Lactate, Ricinus communis (Castor) Seed Oil, Water, Citrus Aurantium Dulcis (Orange Oil)*, Limonene, Linalooll.
* iz biološke pridelave

Odstranjevalec možno kupiti tudi v spletni trgovini Živa center, vendar ne vem, če imajo že nove embalaže, cena je pa tudi malenkost višja kot v Mullerju.

10 thoughts on “Sante – Odstranjevalec laka z bio oljem pomaranče”

  1. No, pa ga imam :)
    Zadnjič sem ga v Mullerju pomoje spregledala, ker sem na hitro pogledala in sem verjetno z očmi iskala satro flaško :)
    danes sem pa vedela kaj iščem in tut dobila :)

    Embalaža se mi zdi super, gotovo bom porabila manj odstranjevalca, poleg tega se pa še vidi koliko je tekočine v flaški, kar se v stari embalaži ni videlo. Skratka super

    Reply
  2. No, jaz nove emalaže sicer še nisem sprobala, ampak pri stari se mi je definitivno preveč vlivalo ven, kljub temu da je bila odprtina majhna. Js pa naredim kar kompromis med nežnostjo in hitrostjo – doma imam pa dva odstranjevalca in kadar se mi resnično mudi ali pa se mi ne da ukvarjat z odstranjevanjem, pač uporabim manj nežnega in hitrejšega. Se pa trudim dosledno uporabljat tega Sante, ker je razlika na nohtih res očitna

    Reply
  3. Jaz sem si že dolgo želela takšno embalažo za odstranjevalec. Naravnost perfektno je tole! Poraba pa je za moje pojme čisto enaka kot brez takšnega doziranja ali še večje, ker en pritisk je en pritisk. Polovico pritiska je malo težje ujeti. Stara embalaža je imela zelo majhno luknjico in odstranjevalec ni kar stekel ali se polil ven, zato se mi je zdelo, da sem ga prej skoraj manj porabila. Hm… Vsekakor pa to ni moj odstranjevalec No.1, ker enostavno prepočasi odstranjuje. Je pa zelo nežen. To pa je! In tukaj je potem treba narediti kompromis ;)

    Reply
  4. Ti si samo profi pri doziranju. :tongue: Jaz sem pri stari verziji porabila skoraj še enkrat toliko kot pri novi.
    Tukaj je res stvar posameznika kako se bo odločil – jaz si raje vzamem več časa za odstranjevanje in imam zato manj izsušene note. Si pa ne lakiram nohtov tako pogosto kot ti, tako da hitrost odstranjevanja pri meni niti ni pomemben faktor, pri tebi pa nedvomno je.

    Reply
  5. Uf, kje pa naj gledam za tem odstranjevalcem v mullerju? Na kateri policki?

    Ker sem cisto pozabila na njega pa sem si kupila od essence, afrodite in enega na E v dmju…  Pa sem hotela tudi tega ampak sem pozabila..  (pac iscem sebi primernega)..

    Izgleda pa res zanimivo.. :angel:

    Reply
  6. uaaaaa, tenkjuuuu
    čeprav…par dni nazaj sem bila v Supernovi, pa niso imel ne nove ne stare embalaže :( in pol sem kupila Essence. Šibam po novega, nujno, nimam pa kej prelivat, ker ga je zmanjkalo

    hvala hvala hvala :)

    Reply
  7. waaaa hudo! Nova embalaža?? sploh je še nisem videla! Si jo kupila v Mullerju, gejba? Tole doziranje pa izgleda višja znanost, čeprav verjetno je poraba res manjša…

    Tole definitivno ostaja moj najljubši odstranjevalec laka za nohte…čeprav je tole kar drag šport…cena je res zasoljena, poraba pa grozno velika (no, vsaj bila je pri stari embalaži)

    Gejba, me veseli da ti je všeč tale ‘gnila’ pomaranča :tongue:  pa hvala za tako razveseljujočo novico! Takoj, ko mi poveš kje se že dobi novo embalažo, pa šibam ponj!

    Reply
  8. V vseh Mullerjih je pri ostalih odstranjevalcih laka. V SN je na drugi strani, mislim da Essence poličke; v centru v 1. nadstropju desno.

    Reply
  9. V Mullerju imajo samo še nove embalaže. Lahko takoj šibaš po novo in potem preliješ iz stare embalaže v novo .. tako sem jaz naredila. :lol:

    Reply

Leave a Comment