Orly Prisma Gloss Gold as top coat

Soon after I wrote about “ holo sandwiches”, wishes were made to use Orly Prisma Gloss Gold as top coat – without another layer over it.

First polish I chose for experiment was Essence Very Berry polish (Jelly Baby TE). This time I used Pretty Woman Vitamine Coctail as base coat. I added two layers of Very Berry over it.

This picture is for our reader PeeKaBooshe’s so in love with this shade.

Essence - Verry Berry

Then I applied one thicker layer of Orly Prisma Gloss Gold over it.

Essence Verry Berry + Orly Prisma Gloss Gold

And because I just could not help my self, I added another layer of Very Berry on the pinky … with something extra.

Essence Verry Berry + Orly Prisma Gloss Gold

Next round could be named black and white. For base colors I used Essie Allure and Essence Devil’s Flavour (Sweet Temptation TE). Allure is milky white color, which translates in vocabulary into *bip* colors to apply. But Allure is actually not that bad for applying. I painted my ring and pinky pinger with Devil’s Flavour that looks almost black even thou it’s dark purple.

Essie Allure, Essence Devil’s Flavour

I decorated both of the polishes with Prisma Gloss Gold.

bright light
bright light
sunshine
sunshine

Which version do you like the best?

This post is also available in SLOVENŠČINA.

8 thoughts on “Orly Prisma Gloss Gold as top coat”

 1. :angry: I have the Orly also.  Your is the second photo of the Orly that has lots of gloss.  I must have gotten a crap bottle.  I don’t have that much gloss in mine.  I guess I have to find some gloss to dump in the bottle.

  Reply
 2. Gejba, a Very Berry morva primerjat? se strinjam ja!

  s tole dvobarvno manikuro bom pa sigurno poskusila – poleti s kako rdečo in oranžno ali rumeno :))

  Reply
 3. Meni so vse kombinacije všeč. Morda še najmanj najtemnejša “vražja” kombinacija… Zelo lepe rožice, Gejba :wub:

  Reply
 4. Nati – bomo v kratkem videli pri tebi black and white manikuro? :biggrin: Se morava 1x zmeniti, da ga bova istočasno imeli gor in potem primerjali barvi. :cool:

  Reply
 5. Meni  so zadnje fotke super všeč – na temnem in svetlem laku. Pravzaprav mi je hudo dobra ideja, da si narediš tako črno belo manikuro! res super super izgleda!

  je pa res, da holo pride najbolj do izraza na črnem laku. Js sem to preizkušala z Gosh Rainbow in tudi najbolje izgleda na temnem laku

  Very bery je pa sam tako lep, da ne potrebuje nobenih dodatkov :heart:  pomoje je trenutno najljubši v moji zbirki. Na mojih nohtih tudi bolj na neko roza-vijolo potegne in ne tako zelo na roza kot na tvojih, gejba

  super eksperimenti :)

  Reply
 6. Na mojem piše Verry Berry. :biggrin: Na meni pride take barve – upoštevaj pa tudi, da je svetlejši, ker so fotografije narejene na soncu.
  Meni je najlepša “hudičeva” kombinacija – šele tukaj pride holo učinek res do izraza.
  Poročaj kako so uspeli tvoji  eksperimenti. :cool:

  Reply
 7. Oooo…
  Meni je vsec ta Devil z blescicami in Jelly Baby Verry Berry sam….  ali ni to Gummy Yummy? Nekam na roznato vlece, moj verry berry je pa kar lila..  Hm hm hmmm?

  V glavnem zelo zelo vsecno! Me ispiriras, da kombiniram lakce..
  Zelo lep je tudi ta simer na essence lakcu. Brez se enega nanosa, izredno lepo! Pravzaprav so mi cisto vsi vsec, samo ta kremsnita (ok mlecen) me ne preprica. Izgleda zelo ‘bodec’.

  Reply

Leave a comment