Haul: Hair treatment, hand cream & chocolate!

My today’s haul looks a little bit like this.

Maestra's Haul 2011-11-21

I have long dyed hair, prone to split-ends and it’s also very dry at the moment. It needs special care. That’s why I again bought the Gliss Kur Oil Nutritive Rapair-Butter-Treatment, which is very thick and nourishing. I love it! I’ve repurchased it several times in the past few years. And it also smells nice.

Gliss Kur Oil Nutritive Repair-Butter-Treatment for hair
Gliss Kur Oil Nutritive Repair-Butter-Treatment for hair

Because of the cold and not enough drinking (water ;)) my hands are also very dry. Like super dry. Especially my cuticles are in a very bad shape at the moment. So I needed a good hand cream. While shopping I came across a jar of Chamomille hand cream by Martina Gebhardt. I’ve never even heard of this brand before. I checked the ingredients list and it looked promising to me. The price is a little bit over 10€, which is not cheap. But there’s 100ml of product in the jar and it’s a glass jar (which is not exactly a plus, because the jar is heavy). The cream is very thick and it’s also greasy, but it sinks into my dry skin quite quickly. I like it so far. I’m not a fan of the smell, but it’s not bothering me either.

Martina Gebhardt - Chamomille hand cream with list of ingredients
Martina Gebhardt - Chamomille hand cream with list of ingredients

And for the chocolate fans … One of my favourites … strawberry-yoghurt Milka chocolate.

Milka chocolate
Milka chocolate
Milka chocolate
Milka chocolate

Which hair treatment is your favourite? Which hand cream do you use when you have super dry hands? And last but not least. What’s your favourite chocolate?

26 thoughts on “Haul: Hair treatment, hand cream & chocolate!”

  1. Jaz sem ravno včeraj kupila Essence kreme za roke in se mi zaenkrat zdijo kar v redu. Drugače kreme uporabljam redno, sploh pozimi. V službi imam kar Balea kakav body butter.
    Za lase ne uporabljam nič extra, ker so ultra kratke (po novem ;)).
    Čokolada…mmm… sploh če mi cuker pade, Milka s celimi lešniki :w00t:

    Reply
  2. Dobro masko za lase še iščem. Nazadnje sem kupila Syoss in je res porazna. Bom poskusila še tole, hvala za namig! Kar se tiče kreme za roke se trenutno zelo navdušujem nad Afroditino Olivo, fantastična je, hranljiva, hitro se vpije in lepo diši. Verjetno bom poskusila še kakšno od Afroditinih, kar sem opazila še nekaj novih, mi pa nasploh njihove zelo ustrezajo. Še dve, na kateri prisegam, sta Balea Oliva in Balea Urea, sploh slednja premaga še tako hud mraz. Zdajle pa moja obnohtna kožica sploh ne govori več z mano. Na potovanju sem res mačehovsko ravnala z njo,sploh ne upam delati swatchev … :scared:
    Čokolada ki se ji ne morem upreti pa je Lindt, tista, polnjena s čokoladnim moussom. m.l.j.a.s.k. :wub:

    Reply
  3. Meni je tudi Milka najljubša,okus niti ni važen samo da je vijoličen ovitek :wub:
    Mask še nisem kaj veliko sprobala imam pa eno od Avona z olivnim oljem, nimam pojma kakšne sestavine vsebuje, ampak sem že spraznila okoli 5 200ml lončkov in še vedno deluje :yes:

    Reply
    • Tole Avonovo imam tudi jaz in mi je prav tako super. Tudi jaz sem spraznila že kar nekaj lončkov, a zadnje čase ni bila dovolj. Očitno je mojim lasem manjkalo nečesa drugega. Zaenkrat sem spet čisto happy, da sem nabavila spet Gliss Kur. :happy:

      Reply
  4. V službi imam kremo za roke od Balea Handkur Serum, ki je učinkovita obenem pa super vpojna in po njej ni nevarnosti da bi bili kakšni dokumenti mastni (ta krema je v dozi na pumpico kar mi je še posebno všeč). Drugače se pa že več let vračam k Scheller ognjičevi, katero imam v majhni tubici vedno pripravljeno v torbici.
    Kot čokoholik prisegam na temnješe bolj kvalitetne čokolade (npr . Hachez…) ki so sicer dražje vendar po mojem mnenju dobiš vsaj čokolado ne pa sam sladkorja. Milka pri meni niti ene brbončice se sprovocira :) …

    Reply
    • Bom prečekirala še tole Baleino kremo. Da je na pumpico je pa res krasno za službo oz. pri pisalni mizi. :thumb: Za ven pa rabim nekaj bolj mastnega. Zgornja je fajn, a ni praktično, da je v lončku. V tubi pa skoraj ne bi morala biti, ker je izredno gosta. Morda jo bom za v torbico prepakirala v kakšno manjši lonček.
      Scheller ognjičeva pa mi ni všeč. Lepljiva mi je in mi daje občutek potnih rok. Ne vpije se mi v kožo sploh.
      Hahaha, niti ene brbončice ne sprovocira. :haha: Vidim, da si res pravi hardcore čokoholik. Jaz od temnih čokolad še nisem našla takšne, ki bi jo imela res rada. Pa sem sprobala že drage in cenejše. Rada imam mlečno čokolado in očitno tudi sladkor. :biggrin:

      Reply
      • Preizkusi vsaj Hachez Maracaibo 55’5 Percent Milk Bar – dobi se v čokoladnici. Ne spada čisto med temne je pa res dobra in bi ti znala biti všeč.
        Po ognjičevi kremi je res malce efekt potnih rok je pa super če si dalj časa na mrazu brez rokavic ali pa za trdo kožo na petah nog…

        Reply
  5. I’m now carrying a great travel-size handcream from Florena. I got it in Germany, from a DM drugstore, I think. With bigger creams I find myself taking them out of my bag after a few days.

    Reply
  6. Tudi jaz imam barvane lase in suhe konice…moj najljubši izdelek za vlaženje konic je Joico K-pak deep penetrating reconstructor – drag, a vreden vsakega centa!
    Krema za roke…ta je sploh težka, ker imam precej “serasto” kožo, ki marsičesa ne tolerira, zato je v zadnjem času moja naj krema kar lekarniško hladilno mazilo. Meni je super in tudi na obraz jo dajem zadnje dni, začuda mi še ni povzročila nobenega mozolja ali česa podobnega. :happy:
    Čokolada…Kinder, Bajadera, Milka! :wub:

    Reply
    • Joico K-Pac rekonstruktor sem že imela in me ni prepričal. Sicer sem ga imela, ko še nisem imela tako suhih las, a mi je bil boljši Tigi Dump Blonde. Včeraj sem si takoj oprala lase in nanesla mojo predrago Gliss Kur masko, lasje so danes veliko lepši, imajo lesk in so mehkejši. :thumb:
      A res kar hladilno mazilo uporabljaš? Mislim,da sem tudi sama to že sprobala, a mi ni bilo všeč. A si že pogruntala, na katere sestavine ti koža čudno odreagira? In kakšna je reakcija? Zgoraj omenjena krema ima kar nekaj certificiranih organskih sestavin.
      Bajadera … njam … ampak en košček naenkrat je zame dovolj.

      Reply
  7. grozna si, kako te srce ne boli tako izlagat načetu čokoladu… daaaa, već sam proslinila :drool:
    o suhim rukama neću niti govoriti… strava i užas… drago mi je da tebi ova kremica pomaže :happy:

    Reply
    • Se opravičujem. :blush:
      :biggrin:
      Suhe roke so res groza. Vse zateguje … bljak … meni je kar fajn Lush Handy Gurugu, ki je precej mastna, a mi je super za suhe roke. Tale zgoraj pa bom še videla, kako se bo obnesla.

      Reply
  8. Gliss Kur je the best :) tudi jaz imam barvane lase, ful so se mi vozlali zaradi cepljenja in suhega vremena…dejansko sem jokala vsakič ko sem se česala. Nekaj časa nazaj sem uporabljala 1-minutno masko od Nivee za barvane lase, ampak mi ne pomaga več nevemkoliko (porabila jo bom, ampak z muko). Sem pa prejšni mesec v DM-u kupila dvofazni sprej Gliss Kur za barvane lase in je WOW. Pošprejam po feniranju in se mi lasje ne vozlajo več kar nekaj dni :wub: Ne zamenjam več :thumb: Vsake toliko pa uporabim maske, ki jih dobim zraven barve za lase.
    Izsušene roke pa no comment. :ermm: Ne vem več kaj naredit :(
    Rada imam vse čokolade :3 pozimi so mi najboljše tiste praznične iz Hoferja :)

    Reply
    • Bom prečekirala še ta dvofazni sprej, o katerem pišeš. ;)
      Meni proti izsušenim rokam odlično deluje tudi krema Lush Handy Gurugu. ;)
      Hoferjevih prazničnih pa še nisem preizkusila. A jih že prodajajo?

      Reply
      • Uf, Lush je meni kar daleč x)
        Že oktobra so jih dali v prodajo :) Imajo okus cimetovih zvezdic, vanilijevih rogljičkov in speculaas (ki so meni najboljši piškoti na svetu) :3

        Reply
  9. Moja najljubša maska je Orofluido, ki sej jo kupila v akciji v kompletu z mojim še ljubšim eliksirjem. Naredi super laske, diši za umret :love: ampak ne vem, če jo bom še kupila, ker je cena konkretna … odvisno koliko se bom razvadila. :blush:

    Kreme za roke še nisem našla take, ki bi me res prepričala

    Čokolada pa … uf le kako bi se človek odločil za eno :drool: velika Milka s piškotom, drugače ima pa Lindt božanske temne čokolade

    Reply
  10. I love the looks of that hand cream! Though creams that come in tubs instead of tubes kinda bum me out.
    I *love* Milka chocolates. I’ve only recently found them in the States, and have only seen two flavors- Alpine Milk and Toffee. I’d die for a bite of the strawberry yogurt! :D

    Reply
    • I also prefer tubes, but this one is too thick to be in a tube.
      Hehehe, Milka chocolates are really yummy. I hope you’ll get more flavors. *fingers crossed*

      Reply
  11. Pozimi ko imam zelo izsušene roke jih rajši kot nonstop mazat s kremo, parkrat na teden za kakih 20 min namočim v mešanico toplega mleka, medu in olivnega olja. Ta mešanica mi lepo zmehča in navlaži tudi obnohtno kožico :yes: .
    Naj čokolada? Ta bo pa težka… Mislim da tiste navadne kinder čokoladice zmagajo :)

    Reply

Leave a comment