Catrice – Big City Life LE palettes (swatches)

People at Catrice did it again. They came out with their second limited edition called Big City Life. Like last year, this years LE also contains three make up palettes accompanied with three nail polishes. The cities presented this year are Shanghai, Paris and San Francisco. I bought two make up palettes and here are the swatches.

Catrice - Big City Life 2012
Catrice – Big City Life 2012
Catrice - Big City Life 2012
Catrice – Big City Life 2012
Catrice - Big City Life 2012 - Shanghai
Catrice – Big City Life 2012 – Shanghai
Catrice - Big City Life 2012 - Paris
Catrice – Big City Life 2012 – Paris
Catrice - Big City Life 2012 - Shanghai, Paris (swatch)
Catrice – Big City Life 2012 – Shanghai, Paris
Catrice - Big City Life 2012 - Shanghai, Paris (swatch)
Catrice – Big City Life 2012 – Shanghai, Paris
Catrice - Big City Life 2012 - Shanghai, Paris (swatch)
Catrice – Big City Life 2012 – Shanghai, Paris

My first impressions:

Both palettes are nice with neutral brown shades that are great for everyday make up. The colors of the blushes are also nice. Thought I am not that happy with the quality of the eyeshadows and blushes. The color payoff isn’t the greatest and it is hard to layer these eyeshadows on top of each other, which makes it really hard to create more complex make up looks.

Did you get any of the Big City Life make up palettes? What do you think of them? Like them or not? Which palette is your favorite?

This post is also available in SLOVENŠČINA.

15 thoughts on “Catrice – Big City Life LE palettes (swatches)”

 1. The problem with these palettes is that they look sooo pretty and it’s disappointing when the shadows are not pigmented, right? I would still buy the Paris one though, can’t help it!

  Reply
 2. Shanghai mi je bila malo bolj všeč kot Pariz, kupila pa ne bi nobene. Niso zadosti pigmentirane za moje potrebe ali pa zadosti prosojne za layering. :sigh:

  Reply
 3. Ne da bi videla zadnji komentar, sem v trgovini študirala povsem isto kot Mestra v zadnjem komentarju in se odločila za Shanghai paletko. Res da pigmentacija ni močna, se pa mi zdi kul za vsakdanji, ne pretirano vpadljiv makeup – točno to sem iskala.

  Reply
 4. Najbolj mi je všeč Paris, sem mahnjena na nevtralne in svetle barve, vendar je bilo že vse pobrano ko sem prišla v Millerja, vendar dvomim da bi si jo kupila, ker rdečil in svinčnika ne bi uporabljala

  Reply
 5. Od teh paletk nimam nobene. Spomnim se, da mi je bila iz prejšnje kolekcije ena všeč, pa niti tega več točno ne vem, katera. Senčil sem si nabrala že lepo število, tako da ratujem hudo zbirčna in imam čedalje višje zahteve glede pigmentacije, če ne enostavno nimam izgovora, da nabavim, ker imam podobne stvari bržkone že doma. :) Vsakodnevne barve imam pa že tako ali tako čisto pokrite, moja go to paletka zadnje tedne je gotovo Wet’n’Wild Comfort Zone. :love:

  Reply
 6. Barve tele dveh paletk so zelo lepe. Kljub temu pa me niso premamile, ker nisem velik (oz. sploh) uporabnik senčil :cute:

  Reply
 7. Obe izgledata čudovito. Škoda, da kakovost ni boljša, ker je izbira odtenkov odlična. Ampak še vedno bi bili (verjetno) zelo všeč ženskam, ki niso prav vešče ličenja in iščejo kaj za vsak dan. Ali najstnicam, ki se šele začenjajo ličiti.

  Reply
  • Res je. Paleti sta super za manj zahtevne uporabnice, ki ustvarjajo preproste dnevne MUje. Zahtevnejše uporabnice bodo pa opazile, da ne gre za vrhunsko kvaliteto. Blushi so slabše pigmentirani, senčila pa je res težko slojiti, ker se drugi sloj ne prime na osnovno barvo.

   Reply
  • Palete sicer niso slabe, niso pa odlične. Za kakšne manj zahtevne, ki ne ustvarjajo zahtevnih MUjev, so zelo priročne, ker vsebujejo aplikatorje, svinčnik in senčila. Bolj zahtevne uporabnice bodo pa opazile, da kvaliteta ni vrhunska.

   Reply
 8. Paris mi je bila v trgovini najbolj všečna, a je vseeno nisem kupila, ker me swatchi niso preveč navdušili, so pa lepe barve v principu… Kupila pa sem paleto od Misslyn in me je popolnoma očarala, senčila so zelo pigmentirana, super se blendajo in za 8 evrov so definitivno vredna nakupa, žal mi je le, da nisem vzela vseh treh, ko sem se vrnila pa paletk ni bilo več.

  Reply
  • Meni se zdi najbolj uporabna Shanghai paleta, ker ima dokaj lepo mešanico svetlih in temnih odtenkov ter mat in šimrastih.
   Katero Misslyn paleto si pa kupila? A so imeli kakšne LE palete?

   Reply

Leave a comment