Čiščenje čopičev za ličenje

Včeraj je bil po (pre)dolgem času končno spet dan za generalno čiščenje vseh čopičev, ki so pri meni bolj ali manj redno v uporabi.

Moj postopek umivanja čopičev …

Najprej vsak čopič namočim v kopel šampona za lase in vode. Namočim samo dlake in ravno toliko namakam, da se “umazanija” namoči. Nato vsak čopič posebej (spet samo dlake) temeljito operem pod tekočo vodo s pomočjo trdega mila za roke in telo. Temeljito pomeni, da sem s čopičem sicer nežna, a ga spiram in milim toliko časa, da iz njega ne teče umazana voda. Po vsakem miljenju vsak čopič temeljito splahnem. Za konec čopiče s pravimi dlakami (oz. nesintetičnimi dlakami) za 5 minut namočim v kopel balzama za lase in vode. Po petih minutah vsak čopič temeljito splahnem. Sledi sušenje. Najprej iztisnem vso vodo iz čopičev, nato obrišem čopiče v mehko brisačo. Čopiče za puder, bronzer, rdečilo ipd. dodatno še stresem. Za konec čopiče položim na radiator. Naslednje jutro izgledajo takole …

Sušenje čopičevPredlagam vam, da o dlakah pri čopičih razmišljate kot o svojih laseh. Svoje lase negujete in jih redno umivate. Ravno tako naj bo s čopiči. Pri umivanju bodite pazljivi, da jih ne namakate v vodi predolgo. Nekateri ročaji so leseni in jih voda lahko poškoduje. Prav tako lahko lepljeni del popusti. Sušiti jih je najbolje leže. Pri tem bodite pazljivi na dlake. Dlake naj bodo poravnane. Ponovno pomislite na svoje lase. Kakor lase sušite, tako stojijo. Ravno tako je z dlakami na čopiču. Če bodo pri sušenju v nenavadnih položajih, stisnjene ali razcefrane na vse strani, bodo takšne tudi, ko se bodo posušile. Zato pazljivo. Jaz čopiče sušim na radiatorju in pustim, da dlake gledajo čez rob.

Na kakšen način pa vi nagujete svoje čopiče? Kako pogosto jih umivate?

6 thoughts on “Čiščenje čopičev za ličenje”

  1. Tudi jaz to počnem tako kot ve. Me je pa članke spomnil – hvala Maestra – da tudi jaz moram oprati moje in tako že veselo namakajo svoje glave. Maestra, kateri je pa tisti čopič, ki je obojestranski in ima eno stran za blush, drugo pa za osvetljevanje ali pa konturiranje?

    Reply
  2. Nati, aham. Ko se spravim tako vse umivati, vzame res precej časa. Ampak ta najbolj uporabljane čopiče še vmes operem.

    Ribica, NP. ;) Tisti čopič je znamke Essence of Beauty. Ni bogve kaj, a zanič pa tudi ni. Ta beli del občasno uporabljam – za osvetljevanje. Za blush mi je premajhen. Druga stran je kao za puder, a je tako majhen, da nimam pojma, koliko časa bi s tem nanašala puder. Tistega skoraj ne uporabljam. Če pa že, potem za konturiranje obraza.

    Od vseh teh čopičev redno uporabljam dorbo tretjino, ostalo občasno. Niso pa to vsi čopiči, ki jih premorem. :whistle:

    Reply
  3.  
    super Maestra! toliko čopičev pa vzame kar nekaj časa :silly:
    jaz jih umivam s svojo AOK penico za obraz. Če spravi puder in ličila z obraza, verjetno to spravi tut s čopičev. jih pa prav tako sužim leže in pazim, da voda ne pride v ročaje

    Reply
  4. Jaz osebno gledam samo na to, da je čistili nežno – pa naj je originalni namen šampon, milo za obraz … Najpogosteje uporabim otroški šampon in AOK penico za res “umazane” čopiče.

    Krasen post Maestra. :w00t:

    Reply
  5. Super prispevek.

    Jaz sem do zdaj svoje čopiče spirala zgolj s toplo vodo, a nikoli niso bili dobro očiščeni. Nekako nisem upala dat gor šampona ali kaj drugega. Torej jim vsi ti preparati nič ne škodujejo?

    Reply
    • rabarbara, če čistiš z nežnim šamponom, potem verjetno ne moreš škodovati čopičem. Seveda ti tega ne morem garantirati. Jaz jih perem kar s svojim šamponom za lase in milom za roke, nekatere perejo z otroškim šamponom, spet tretje perejo s penico za obraz. Možnosti je veliko. Dobijo pa se prav čistila, ki so namenjena prav pranju čopičev. ;)

      Reply

Leave a Comment