Gosh – Carmine Vs. Jessica – Cinderella Red

Not so long ago I bought Gosh‘s wonderful deep red shade of nail polish, called Carmine. It has a lot of tiny gold shimmer to it. The shade instantly reminded me of beloved Cinderella Red shade from Jessica.

Gosh - Carmine; Jessica - Cinderella Red

In the bottle they both look very similar, but on the nail they are very different.

The difference is obvious. Cinderella Red is really deep red with almost black edges. Carmine is lighter and leans toward magenta. Cinderella Red is also a lot more pigmented than Carmine is. There is only one coat of Cinderella Red in the picture. Carmine is shown with two coats.

I wondered where did all that gold shimmer go. When I twisted and turned my hands and fingers I finally found it. Just look at it…

Very interesting shade. You never get bored with Carmine. :D

17 thoughts on “Gosh – Carmine Vs. Jessica – Cinderella Red”

  1. I recently found a very similar polish to the Gosh one at the local street market. Apparently it’s quite old, though application was troublefree. It’s called Chicogo Zeigeist.

    Reply
  2. kokola, a misliš na odtenek Kismet Elated #325? Tega imam tudi jaz in je res malo podoben temu Carmine. Si me pa spomnila nanj, kajti pofotografiranega imam že dolgo časa, a sem kar malo pozabila nanj. Bom zdaj še tole primerjavo naredila ;)
    Tamara, Amber imam tudi jaz in je meni izredno lepa rjava. Je pa res, da skoraj zahteva toplo polt ob sebi ;) Cinderella je pa res prava lepotička :cool:

    Reply
  3. Oh joj.. gosh, gosh..

    Sicer tega odtenka na polici nisem opazila, ampak sem ponosna (nja no) lastnica dveh cudnih odtenkov (moj dragi mi jih je prinesel tko surprise) amber in sparkle..  Rjavi brr..
    V glavnem po vseh slabih ocenah ki sem jih o goshu prebrala, lahko recem da sploh ni slab :).

    Mi je pa na slikah veliko bolj vsec Cindarella.  Oba sta krasna v steklenickah..
    Je pa zal tako, da cim vidim kaksen odtenek ki je lep v steklenicki, pricakujem da bo taksen tudi na nohtih.. :sideways:

    Reply
  4. podoben kot tale gosh je tudi sinful colours – kismet. ce ktero zanima, me lahk kontaktira..
    meni namrec barva ni vsec..

    Reply
  5. V bistvu na zadnji fotki svetloba ni identična, kot na ostalih, a predvsem zato, ker v mojem Light Box-u ni bilo prostora kaj preveč kolovratiti in obračati roko in zraven še fotoaparat. Tukaj je treba upoštevati, da če oči vidijo nekaj, ni nujno, da tudi fotopaparat. Torej je potrebno malo spretnosti še s fotoaparatom in zato zadnja fotografija ni nek presežek. A zlat šimer, ki je zadolžen za oranžen videz, sem pa le našla :cool: Resnično poseben odtenek, saj je hladen in hkrati tudi topel… odvisno od kota gledanja…

    Reply
  6. Ok zdej mi ni pa nič jasno…a si na zadnji sliki tut spremenila svetlobo, al samo kot? ker tole je pa noro :blink:
    škoda ker ni kar skos tak kot na zadnji fotki :) ja siderelca je preprosto čudovita, ampak me je Jessica z obstojnostjo tako razočarala, da ne vem če si ga kdaj umislim. Tale Gosh je pa na WL

    Reply
  7. Joj, mene je pa Carmine že v steklenički pritegnil, se mi zdi, da je “malinica” že v steklenički opazna … Morda si ga pa omislim, če ga kje najdem … :whistle:

    Reply
  8. Cinderella je res fantastičen odtenek, vendar je tudi Carmine že na WL. :cool: Maestra – prav mojstrsko si ujela tega kameleončka na delu.

    Reply
  9. Skoraj ne dvomim, da si ga nekoč ne omislim :biggrin: . To je preprosto barva, ki me vedno očara.
    Imam še en zelo podoben CND lakec, ki mu na žalost ne vem imena :ermm: , a je v steklenički podoben Cinderelli. Šele nanos pokaže, sedajle sem to morala TAKOJ preveriti  :cool: , je bolj podoben Carminu.

    Reply
  10. Mamy, točno tako. Dojela si bistvo prispevka! da ne gre kupovati in ocenjevati lakov po videzu v steklenički!
    Še nekaj besed v bran odtenku Carmine. Revček sploh ni slab. Nanaša se lepo in dejansko sploh ni prosojen, le manj je pigmentiran kot Cinderella (ki je dejansko izredno pigmentirana). Je tudi pol cenejši od Jessice. In je presenečenje v steklenički :lol:

    Reply
  11. Se spominjam, da sem nekoč napisala obnorela me je Cinderella :biggrin:  in še danes sem enakega mnenja. Eden najlepših lakov sploh. Najprej sem ga podarila prijateljici za rojstni dan, ne dolgo nazaj sem ga kupila še zase. Ja, izredno pigmentirana je Cinderella.
    Carmine bi bil verjetno čisto v redu odtenek, če ne bi imel (pre)hude konkurence ob sebi :devil: , tako pa kar izgubi na veljavi. Ni slab, a se vidi, kako je hladen in bolj prosojen. Da takole spreminja barve :silly:
    Tale prispevek je še en dokaz več, da ne gre kupovati in ocenjevati lakov po videzu v steklenički!

    Reply

Leave a comment