Let the age of Essie begin!

As the heading says, I’m now officially starting the age of Essie. What does this mean? It means that you’ll see more and a lot of Essies in the near future. I was wondering how I should go trough this. I mean, I didn’t know if I should do an Essie week, but I probably wouldn’t be able to show you everything I want in one week. So I thought, that I should do an Essie era, where I would twice a week post random stuff and shades about Essie. I’ll write about my favourite shades, about some random shades and I’ll also try to include your requests.

Let the age begin with some pictures of my little army…

Essie army...Essie army...Essie army...Essie army...

Aren’t these super mini soldiers cute? And I love the square bottles…

And now to tell the truth, how many of you started counting the bottles in the picture? How many did you count?

And here is the list of all of my Essies:

– Tennis Corset
– Glamour
– Natural Cotton
– Sophisticated Lady
– Trumpet
– Sand Of A Beach
– Nude Beach
– Tea & Crumpets
– Pink Diamond
– My Private Cabana
– Hi Mantenance
– Hard To Get
– Looking For Love
– Secret Affair
– China Doll
– Viva la Vespa – this one is in a joint custody :D
– Showstopper
– Bachelorette Bash
– Burma Ruby
– Sassy Satchel
– Bahama Mama
– Formal Affair
– Bordeaux
– E! Live From The Red Carpet
– Risky Bussiness
– Movers & Shakers
– Secret Stash
– Escapades
– Cat Walk
– Jag U Are
– Material Girl
– Handle With Flair
– Alligator Purse
– Decadent Diva
– Tomboy No More
– A Lot Of Shekels
– Over The Top
– Foot loose
– Damsel In A Dress
– Sexy Divide
– Bold & Beautiful
– Rock Star Skinny
– It’s Genius
– Mesmerize
– One Of A Kind
– Chubby Cheeks

Sadly I can’t promise you that I’ll have the time to fulfil all of your requests, but I’ll do my best. You can post your wishes for swatches or comparisons as comments or you can send them to me by email at maestraAFNAparokeets.com.

Now I’m a bit curious… How many Essies do you have and what are your favourite shades?

16 thoughts on “Let the age of Essie begin!”

 1. Glede razlike med kakovostjo odtenkov imaš prav, pri isti znamki se lahko močno razlikujejo. Jaz uporabljam (zaenkrat :) ) samo mlečne in pa rdeče odtenke in imam z mlečnimi slabe izkušnje tako pri OPIju kot Channelu (vedno lise). Medtem ko sem z rdečkastimi pri obeh zadovoljna. Podlak tudi jaz vedno uporabljam, nadlaka pa pri OPI večinoma ne. Moram pa res preveriti če so pri Essie spremenili formulo laka (jaz sem ga namreč kupila že pred leti) Wicked – vse bi namreč dala za tak odtenek ki bi se nanašal brez lis.

  Reply
 2. OMG :think: :drop: kakšen ”arzenal” lakov. Koliko imaš pa vse skupaj(vseh znamk)?
  Od omenjene znamke sem jaz imela Wicked. Krasna barva vendar pa me je sama konsistenca laka razočarala, nikakor se ga ni dalo nanesti brez lis, obsojnost je bila čisto povprečna lesk pa tudi ni trajal dolgo. Tako drugih odtenkov sploh nisem naročala.

  Reply
  • Hmm… koliko le koliko? Kot sem že enkrat nekje napisala… številka ostaja skrivnost tudi za mene. :D
   Glede Essie lakov… Kolikor opažam, je bilo s staro formulo več težav kot z novejšo. Vem, da je še zmeraj nekaj težav z nekaterimi mlečnimi odtenki (verjetno tudi krem vampy). Včasih sem imela velike težave z njihovimi krem vampy odtenki. Upam in mislim, da so formulo izboljšali… žal pa je verjetno pri čisto vsaki firmi kakšen problematičen odtenek… Fino je pred nakupom prebrati kakšne ocene za odtenke ipd. O obstojnosti ne pišem veliko, ker lake zelo hitro menjam. Vendar kolikor opazim, je pri meni zelo odvisno od odtenka od odtenka in niti ni silno povezano s samo znamko. Čisto vedno pa uporabim podlak in nadlak. Menim, da to enostavno spada k manikuri in ni samo marketinška fora ipd. Z nadlakom pa seveda pride lesk, zato mene niti ne moti, če nek lak sam po sebi nima leska. Z ustreznim nadlakom ima lahko vsak lak lesk. ;) Škoda, da si imela takšno izkušnjo z Essie laki. Jaz lahko rečem, da sem v splošnem kar zadovoljna z njimi. Če bi še barvni spekter razširili na nekaj rumenih, zelenih, modrih ipd. barv, bi bilo pa sploh luštno. :D

   Reply
 3. Those pictures are amazing! Essie wears best on me out of all the brands I’ve tried so I’ll definitelly expand my collection that currnetly consists of 6 Essie colours. My favourite is UP’S which I hear is very close to Essie Pama.
  I would love to see Risky Bussiness and Foot loose (I’ve been watching a bunch of old movies lately :wink:).

  Reply
 4. Love your Essie soldiers! The photos of them all lined up are cute. I believe I only have four. My favorite is Shelter Island. I have the other two that came out with this and also Mesmerize. I’m really seeing many more that I like. I never paid too much attention to Essie. All I ever heard was that they had light “bridal” shades. I’m finding that not to be true. They do have many light shade but there’s just as many different ones. I think they are adding much more interesting ones lately. I’ll look forward to seeing more.

  Reply
 5. Maestra in gejba hvala! :rose:
  Maestra, nisem ti hotela povzročati še več dela! Sigurno si v redu naredila, samo js vedno narobe preštejem (plus minus 2)… :whistle:
  Tale Wraped in Rubies je pa bil do zdaj še na vsaki fotki drugačen, ki sem jo videla. Ampak je na vseh zelo lep… :wub:

  Reply
 6. zabica, to je Shelter Island in sem ga imela zadnjič na nohtih, ko sva šli v center po tvojega. Tisti osnovni in čez sem imela Konad ;) KLIK

  Matjecka, tudi meni se nekako ne izzide, ko štejem po sliki in po seznamu. Sigurno na fotki ni Viva La Vespe, ker je na drugi lokaciji. Sicer bom pa morala še enkrat čez ves seznam, da vidim, ali sem katerega pozabila napisati. Aja, Wrapped In Rubies pa res nimam. Morda pa naša Mamy kakšen post o njem kdaj napiše ;)

  Cathy, ohja čistka… se bojim, da si v pričakovanju Godoja :silly:

  Reply
 7. o hudoooooooooooooooo…… to pa je taprava zbirka!
   
  jst nimam niti enga tega lakca, mam pa nadlak good to go.. al neki tazga (Nati tenkju še enkrat :))
  tko da če boš kej selekcijo delala maestra… :nails:

  Reply
 8. Jaz sem jih šla šteti… Pa sem se očitno zmotila, na slikici sem jih naštela 25 velikih in 22 mini, po imenih pa 48. Še najbolj verjetno pa so vse 3 cifre napačne. :silly:
  V glavnem odlično izgledajo! Js bi jih tudi imela toliko… :wub: Imam pa zaenkrat samo 2, Clutch me if you can in After Sex. Aja, pa G2G, čakam pa še na Matte About You. :biggrin:
  Rada pa bi videla naslednje odtenke: Showstopper, Burma Ruby, Tomboy No More ter Wrapped in Rubies (čeprav zadnjega nisem našla na seznamu, ampak me vseeno ful zanima).
  Super ideja je tole, Maestra!

  Reply
 9. Lepa zbirka :whistle: :whistle: :stars: :w00t:
  V moji zbirki sta pa samo 2  :blush: nadlak in bordeaux
  Maestra pozabila si mi omeniti, da ima tudi essie moder odtenek (tretji v tvoji zbirki v drugi vrstici od leve proti desni)
  ta mi je bolj všeč, kot tisti, ki sem ga zadnjič kupila :stars:

  Reply
 10. Imam jih 13, težko bi se odločila za favorita, ker so mi vsi zelo všeč.  Napol prazna je steklenička laka  z imenom Thigh High. Ta trenutek mi je morda najbolj všeč Wrapped in Rubies.
  Maestra, kakšna zbirka :drop:  :wub:

  Reply

Leave a comment