The 1st May tours, part l.

By Mamy

Spring is the perfect time to visit European capitals.  It’s still not to hot to hike around the town, we have more free time …

I suggest you take time well before May to pick a town, make traveling plans, choose camp/boarding options, find interesting sightseeing points … Don’t forget to research about the culinary goodies and you’re good to go. I would like to invite you to join me one the memory lane of the cities we visited.

In the 2005 we visited Vienna. Gorgeous city with interesting architecture, cozy, refined, more uniformed than not, paradise for all of those with sweet tooth.

Dunaj_Wien_park
Vienna, Schonbrunn
Dunaj_Wien_Schonbrun
Vienna, Schonbrunn
Dunaj_Wien_Hofburg
Vienna, Hofburg
Dunaj_Wien_Hundert_Wasser_Hause
Hundert Wasser Hause

Dunaj_Wien

World of sweets in Vienna: former emperor’s confectionery Demel – Sacher and cherry cake.

Dunaj_Wien
Vienna, Demel

If you want the real Wienerschnitzel (Viennese Schnitzel), go to the FiglMuller. They have the best and biggest ones.

May holidays of 2006 were in the name of Prague. Prague and Plečnik (Slovenian architect)  go with hand in hand. Holidays were to short to visit all of the things worth seeing. This if one of the prettiest cities in Europe with countless of treasures. Tourists were everywhere so we didn’t get to see everything we wanted.

We’ll definitely visit Prague again.

Praga
Golden Prague

Remember good old soldier Švejka? Then you must visit the inn named by him. Party and beer guaranteed.

Praga_Svejk_Restaurant

Karlstein castle 10km from Prague with fantastic view on the surrounding area.

Karlstein_Czech_Republic
Karlstein

We traveled with this practical and comfortable beauty.

Adriatik

Hope this post gave you and idea where to go for May holidays.

8 thoughts on “The 1st May tours, part l.”

 1. Evropske prestolnice  :thumb:  – moji najljubši izleti. Ne vem zakaj ampak meni je bila pa Budimpešta bolj všeč kot Praga (res pa je da sem bila v Budimpešti v boljši družbi :wink: ).  Drugače pa so te prestolnice  super tudi za kakšne fotografske podvige :yes: .

  Reply
  • Budimpešte (še) ne poznam, tako da ne morem narediti primerjave. V Budimpešto smo nameravali it nazaj grede iz Beograda, ampak smo se v neverjetno gostoljubnem Beogradu zadržali veliko več, kot smo planirali. Zakaj, boste kmalu izvedele. :wink:
   Izlet s fotoaparatom v roki je nedvomno obvezen! :thumb:
    

   Reply
  • Ob vznožju gradu je bila odlična ponudba vsega mogočega: od lutk, do keramičnih izdelkov… najbolj so mi ostale v spominu steklene bučke za novoletno okrasje. Teh je bilo veliko in kako so bile lepe. Ene so bile prav ogromne. Če ne bi bile tako krhke, bi si kupila kakšno.  Tako pa imam za spomin samo fotografije. :hmm:
   V Pragi smo imeli tri dni slabo vreme. Ko smo prispeli v Karlstein, po katerem tudi nosi grad ime, se je nebo razvedrilo, kar si, Gejba, opazila. :bow:

   Reply

Leave a comment