FOTD: Summer Look

The summer is not over for us. It’s been crazy hot here in the past week or so. We are having a heat wave. So you can image, what that means … molten make up … panda eyes … oily skin … I try to prevent this things, but they still happen. And you know what? I don’t care. I know I’m not the only one with these problems on such hot days. Here’s my today’s quick and easy to do make up.

Make-up: Summer look by Maestra
Summer look with Sleek - Sunset i-Divine palette
Make-up: Summer look by Maestra
Summer look with Sleek - Sunset i-Divine palette
Make-up: Summer look by Maestra
Summer look by Maestra

Eyes:

 • Essence eyeshadow base
 • Sleek – Sunset i-Divine palette
 • Barry M – Soft Pencils in Green (waterline) and Matte Green
 • Barry M – Khol Pencil in Lime
 • Essence – I Love Extreme mascara

Lips:

 • Beauty UK – Naughty lipstick

Cheeks:

 • Barry M blusher in Strawberry

What do you do to prevent make up from melting?

Categories Uncategorised Tags

20 thoughts on “FOTD: Summer Look”

 1. Zadnja fotka je res lepa. :) Sicer me pa občasno zamika tako svetel look, pa nimam doma sestavin, hehe. Res bi si morala eno paletko privoščit. :yes:

  Reply
  • Hvala! :rose:
   Zadnje čase sem kar velikokrat posegla po svetlih senčili, ki sem jih potem popestrila s kakšnim živahnejšim linerjem ipd. Ali pa čisto samo svetla ali nude senčila in potem živa šminka in matching blush. Nekako mi ni bilo do težkih očednih MUjev. Kombinacij in možnosti je pa tako milijon. :happy:
   Sleek Sunset paleta je zelo luštna in uporabna, če imaš rada (in ti pristojijo) rumenkaste, oranž, rdečkaste odtenke. Z njo lahko ustvariš tudi močan in temen look. ;) Imaš pa tudi Sleek Oh So Special paleto, ki je zelo nude varianta in bolj primerna za polt, ki ni pretirano rumena. Jaz sem jo nabavila in nekatere odtenke dokaj težko nosim, ker so preveč hladni zame.

   Reply
 2. I adore yellow green combos on you. They make you look fresh and radiant. :wub:
  My formula is: little bit of concealer to hide what is to hide, heavily mattify everything and if in good mood put on few eyeshadows. :biggrin:

  Reply
 3. Zanimiva verižica. Lep poletni make-up (bi pa po moje k temu make-upu zelo pasala Revlon Strawberry suede šminka). Kako se pa kaj Barry M svinčniki obnesejo?

  Jaz v teh vročih dneh uporabljam predvsem Beauty UK pearl linerje, ki so super obstojni in se ne premaknejo z mesta. Obraz si večkrat dnevno osvežim z vodo v razpršilcu, med dnevom za matiranje uporabljam Sephorine blot papirje, ki imajo še malo trans. pudra gor za ustnice pa kakšne bolj obstojne šminke (trenutno največ uporabljam sleek koralni odtenek) ali pa obstojne glose (Essence stay with me, Beauty UK lip lust)… Največ pa so seveda v uporabi matirni papirčki.

  Reply
  • Revlonova šminka bi zagotovo lepo pasala k temu MUju, samo sem “morala” sprobati novo BUK šminko. :cute: Poleg te imam na novo še Passion in Gossip Girl odtenka. Vse so zelo lepe!
   Tudi Barry M svinčnike na novo testiram. Za vse nas namreč iščem dobro (in ugodno) alternativo Gosh-evim svinčnikom. Bom kaj več o Barry M svinčnikih napisala, ko jih malo več stestiram. ;)
   BUK pearl linerja imam dva in sta tudi meni všeč, a iz nekega razloga me nista obsedla. Res ne vem zakaj ne posežem večkrat po njima. Imam odtenka Blue Lagoon in Sorceress. Prvi je super, drugi bi pa lahko bil bolj pigmentiran – vsaj za moje pojme.
   Jaz svoj obraz pivnam kar z navadnimi papirnatimi robci. :biggrin:
   Hvala za izčrpen odgovor!

   Reply
 4. Jaz poleti uporabljam le lahko podlago in korektor če je potrebno, če se je pa potrebno malce ‘spedenat’ pa uporabim še maskaro. :think:
  Pred kratkim sem pa odkrila blusherje in po zmotnem mišljenju da mi barva na licih ne pristoji si sedaj kar redno nanašam pink šminko na lička in je ful velika sprememba :yes:

  Reply

Leave a comment