Video tutorial: How to line the lower lash line with an eye pencil

We’ve talked a lot about eye pencils lately. My initial idea was just to show you swatches and write my thoughts on the eye pencils that I like. Through the conversation with you all (in the comments) I thought it wouldn’t be a bad idea to record a quick tutorial on how I actually use my eye pencils.

I feel like I need to explain some things about the video.

First off you don’t need to apply an eyeshadow over the eye pencil. You can just smudge the eye pencil and you are done. I like to apply eyeshadow over it, because that prolongs the wear of the pencils. Depending on the color of the eyeshadow you use, you can create new colors etc. The possibilities are endless!

The eye pencil I’m using the video is smudge proof, which means that it’s quite hard to smudge it. But it’s an amazing eye pencil and the color is just gorgeous, don’t you think? (I’ll write more about Artdeco eye pencils in one of my next posts.)

I’d like to apologize for the spooky lighting in the video. Unfortunately that’s the best I can do right now. Either this or nothing. I thought it’s better at least something that nothing. What do you think?

To watch the video in the best quality please choose the HD version. Thank you!

And thanks for subscribing to my you tube channel!

I hope this video was helpful to at least some of you.

32 thoughts on “Video tutorial: How to line the lower lash line with an eye pencil”

  1. A ste že vidle novo stojalo Missly (mislim da se tako napiše :undecided: ), imajo veliko in res mislim veliko odtenkov svinčnikov in so se mi zdeli kar mehki, uglavnem upam da boste kakšnega preizkusile, da si jih grem potem tut jaz kupit :wink:

    Reply
    • Hvala, ker si se spomnila na nas in sporočila za Misslyn. Sem že videla stojalo in se mi zelo dopade. :yes: Nekaj svinčnikov sem že nabavila in jih že testiram. Jih bom vključila v serijo prispevkov in napisala nekaj besed o njih. :yes:

      Reply
  2. Tudi meni je zdaj veliko bolj jasno, večinoma uporabljam samo svinčnike na spodnji veki vendar še nikoli nisem razmišljala, da bi še senčilo in čopiče uporabila :think:
    Sem si že kupila eyeliner šopič in grem veselo na delo :yes:

    Reply
  3. Super prispevek. Zdaj pa vem v čem je skrivnost :w00t:

    Sama osvetlitev v videu je super. In res super je to, ker se zelo lepo vidi uč in kaj počneš. Tudi glasba mi je všeč! Pa zdajle se bom naročila na tvojem you tube kanalu :blush:

    Punce super ste, pa lepo nedeljo :rose: :rose:

    Reply
  4. Hvala za tutorial. Všeč mi je osvetlitev ker res izpostavi samo oko. Jaz imam žal zelo drugačno obliko oči od tebe – veliko manjše, waterline imam bolj notri obrnjen (ne vem kako naj to bolj točno pojasnim) tako da moram uporabljati čim manjše čopiče, pa da bi zabrisala spodnjo črto si moram pomagati tako da malo s prsti napnem spodnjo veko da lahko potem s čopičem zabrišem črto – v glavnem, se moram kar namatrat da si namažem oči :sigh:.

    Drugače pa super prispevek. Res ste pridne :thumb:

    Reply
    • :rose:
      Zavedam se, da imam kar velike oči in dokaj veliko prostora na veki. :yes: Prav tako mi je jasno, da na vsako obliko oči ne gredo iste reči. Vsako stvar pa se po moje da prilagoditi, da ustreza. Lahko npr. narediš črto samo na zunanjo četrtinki in potem samo zabrišeš proti sredini.
      Na waterline jaz redko dajem karkoli, ker se mi velikokrat oči solzijo oz. me moti. Sploh črno redko dajem na waterline, ker se mi zdi, da je črna tako zelo ostra barva in ne gre na vsak MU. Raje uporabim potem kakšno zeleno ali modro ali rjavo. Zadnje čase dam večkrat na WL kožni odtenek.
      Če imaš manjše oči, potem rabiš res manjše čopiče. Moj EDM čopič iz videa je še zame kar velik, a za določene reči je super. Sem pa ravno včeraj prečekirala Muller, kako so s čopiči in niti ni slabo. Res pa je, da med poceni čopiči ni ravno izbire. V srednjem razredu pa celo kaj najdeš, čeprav ne čisto vsega.
      V glavnem … kocka je že skoraj padla. Moj naslednji velik projekt tukaj bo skoraj zagotovo, tema o čopičih. Malo še moram premisliti, kako se jih bom lotila. Obljubim, da bom vključila tudi manjše čopiče. :wink:

      Reply
  5. Hvala za tako dober tutorial! Končno mi je vse jasno :D Zdaj bom končno začela uporabljati svinčnike :happy:
    Tudi meni je razsvetljava super in najbolj mi je všeč to, da se oko vidi tako od blizu :)

    Reply
  6. Občudujem tvojo natančnost. :bow: :stars: Upam, da z vajo pride v roko in da ni naraven talent, ker bi jaz tudi s tako natančnostjo obvladovala čopiče. :yes: Res hvala za tutorial! Meni bo ogromno pomagal, ker mi nanos na spodnjo veko najbolj šepa. Res super je tudi to, da si v večini uporabila čopiče, ki so dostopni v vsakem Müllerju, kar je dobrodošla sprememba od meni zelo nedostopnih pripomočkov kakšnih ameriških tutorialov (zaradi česar sem jih kar nehala gledat). Sem že kdaj prosila na blogu za prispevek o čopičih ali sem zgolj razmišljala o tem da bi? Imam občutek, da sem ti že težila zanj … :blush: Če ne, naj bo pa zdaj uradno. :wink: :yes: Ampak nočem pretiravat, tematika svinčnikov za oči mi je *izjemno* všeč, se že veselim novih prispevkov, hvala ti! :ahug:

    Reply
      • Hmm, natančnost mi je po moje kar malo prirojena. Vsekakor pa z vajo pride občutek v roke ipd. Verjetno je podobno kot pri športu, ko moraš trenirat in trenirat, da zadevo izpopolniš. Nekateri so že po naravi talentirani, drugi se morajo pa bolj potruditi in več vaditi. Če te zadeva veseli, pa samo ne obupati in rezultati bodo zagotovo opazni. :yes:
        Čopiče, ki sem jih uporabila, jih dejansko uporabljam in so mi všeč. :yes:
        Za čopiče sva se že pogovarjali. :yes: Nisem pozabila. In verjetno bodo ravno čopiči moj naslednji večji projekt. :wink: Malo moram še samo premisliti, kako se jih bom lotila, ker bi o njih verjetno lahko napisala roman. :biggrin: Kaj pa te najbolj zanima o čopičih?

        Reply
        • Čisto iskreno, nekaj v smislu “the best of” za področje očesnega MUja. :) Glede čopičev res nisem noben ekspert, imam jih čisto premalo in zelo slabo skrbim za njih. Tako da bi se res rada vrgla enkrat v en velik nakup in pokrila večino tega kar potrebujem. Pa recimo take in drugačne skrivnosti, npr. ali uporabljaš en čopič za eno senčilo, enega za eno barvno skupino ali pa čisto na random, kako pogosto se jih pere …
          Nekaj v smislu “čopiči za telebane”, ker to ko pride do čopičev zagotovo sem. :wink: :yes:

          Reply
  7. Parokeetke ste zmeraj bolj pridne! vedno boljši prispevki, bolj natančni, dovršeni… prave profesionalke! verjetno od kar spremljam vaš bolg ni bilo objave, ki je ne bi kliknila!

    Reply

Leave a comment