Plodovi_Jeseni

It sounds easy but it’s not. First all the criteria for mushroom growth have to be met and then you have to find them. You have to have a gift for mushroom gathering … and good luck. I guess I’m one of the lucky ones as I usually bring home full basket.

We mostly gather boletus mushrooms as we’re most familiar with them and there are lots of them in our woods.

Jurček_MushroomsAs soon as eyes get use to the less light in the woods, hunt on the mushrooms can begin.

Jurček_Mushrooms

Jurcek_Mushrooms

How many do you see on the below photo? They’re hard to find in the woods also.

Jurcek_MushroomsFly agaric – colorful but deadly. But they grow in the similar conditions as boletus.

Strupene_Gobe_Poisoned_Mushrooms

Here is how my mushroom/chestnut hunt ended. I already made mushroom soup, but chestnut is still waiting to be served. Maybe the luck will have it that all the Parakeets ladies will roast it together.

Plodovi_JeseniAs I write this post there is 6°C outside. Couple of days ago I was sweeting in 25°C. But I am looking forward to rain … after rain come the mushrooms!

Big  to all of you who went mushroom hunting with me.

14 COMMENTS

 1. It is great that you know a place where you can see a lot of mushroom. Gathering them seems to be a lot of fun. It has been so long since I tasted boletus mushroom. I am sure your mushroom soup was delicious. Thank you for sharing.

 2. :drool: :drool: Gobe, mjaaam! Jaz sem pravi hobit, obožujem gobe! Samo enkrat sem šla gobarit in neznansko uživala v tem, zgolj zaradi dejstva, da sem bila v gozdu, nosu zanje pa še nisem razvila. Ampak uživam v brskanju po gozdovih. In gobova rižota mi zdaj neznansko diši, mljask!

  • Saj če rastejo, jih ni težko najti. :idea: Ko hodim po gozdu, ga ni gobarja, ki bi imel prazno košarico. OK, še vedno ostane kostanj. :yes: Tega je res veliko.
   Se pa moram strinjat, Ulmiel, da je gobo treba tudi videti. Včasih gremo s kom “novim” v gozd in se mora prav spotaknit ob jurčka, da ga vidi. :undecided: Ampak ko enkrat vidiš, kako so skriti, kje je treba bit še posebej pozoren, ko se navadiš na različno svetlobo, ko/če/ker… no, takrat kar sami letijo v košaro. :party:
   In potem je treba samo še narediti načrt, za kaj jih boš porabil. Gobova rižota je vsekakor zelo primerna. Ali pa testenine z jurčki, na rezine narezani in popečeni klobučki s sirom, pečeni z jajčki, vloženi…pa gobova juha…vsestransko uporabni so.
   Upam, da ti jih uspe najti in da se boš lahko kmalu pohvalila z njimi. Mislim, da se je gobarska sezona letos komaj začela. Kdaj je že polna luna? :angel:

 3. Oooo, Tanja, konkreten gobarski pohod! :w00t: Jaz jih danes nisem dobila prav veliko, najbrž se je preveč ohladilo, ali pa dež ni dovolj namočil tal. Upam, da imaš ti danes srečno roko. Poročaj. :happy:

 4. ha, včeraj jih je moj oče nabral približno 20 kg :nails:
  in to v vsem tem snegu in mrazu ;) :zip: danes grem pa še jaz na gobarski pohod! :happy:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*