Maestra’s summer vacation – day 3

Hello there.

Yesterday my BF and I went on a short trip to Novalja. We took a walk along the coast. Of course I took a lot of pictures and here are some that I’d like to show to you …

Maestra's summer vacation - day 3 - trip to Novalja

Maestra's summer vacation - day 3 - trip to Novalja

Maestra's summer vacation - day 3 - trip to Novalja

My OOTD

Maestra's summer vacation - day 3 - trip to Novalja

I don’t know, what I was pointing at. The manicure and pedicure was still Nfu.Oh – 65.

Because it’s summer and I’m in a good mood I’d like to share with you some of my hair treatment must haves, which I brought with me on vacation.

Maestra's summer vacation - day 3 - hair treatment must haves

You know, I have long dyed blonde hair, which are wavy by nature. You can imagine that my hair is dry and needs special treatment all year through. I treat my hair specially during the summer (and winter). In the summer the sun can do a lot of damage to your hair, especially in combination with salt water. Here’s how I treat my hair.

 • I don’t comb my hair very often, because combing ruins my natural waves.
 • I wash my hair with a mild shampoo and always use a conditioner or hair mask afterwards.
 • I always use some serum with silicones on my hair tips. Some say silicones aren’t good for the hair. Well I don’t like shampoo with silicones, but I don’t mind them as much in other hair products. I even think they protect my hair. If you use products with silicones, just make sure you wash your hair every once in a while with a good and deep cleansing shampoo, which removes the silicones.
 • When I’m on vacation at the seaside I always apply some shea butter, olive oil, coconut oil or avocado butter to my hair and leave it in. My hair looks a bit greasy, but I don’t mind because it does my hair a lot of good.

Here’s a picture how my hair looks like with shea butter and avocado butter …

Maestra's summer vacation - day 3 - trip to Novalja

I love shea and avocado butter. Both are very greasy but they nutrition my hair, skin and cuticles very well. Real wonder makers!

If I’m already writing about my hair treatment must haves, why wouldn’t I also write a few words about how I style my hair. I keep it really simple. When it’s very hot I don’t like to wear my hair down, so I tie it up. These are the things I like to use …

Maestra's summer vacation - day 3 - hair treatment must haves

Nothing fancy. Just some hair clips and hair bands (without metals). I’m not a huge fan of strict hairstyles. I like my hair a bit messy looking.

What about you? I’d like to know, how do you treat your hair in the summer?

And the final photo from our trip … Waiting for Godot … well, not really … waiting for my dear … and luckily I didn’t have to wait for him too long.

Maestra's summer vacation - day 3 - trip to Novalja

Thanks for stopping by!

18 thoughts on “Maestra’s summer vacation – day 3”

 1. Maestra, Maestra, js že cel mesec gledam to avokadovo maslo na polički in razmišljam al bi al ne bi…pol vidim da je ena enega kupila in se sprašujem le kako ji je…in pol zvem da si to ti!! aaaa
  zdej pa hitro povej, a je to ful mastno? js sem enkrat samkrat probala dat karitejevo maslo na lase, pa sem misla, da jih ne bom nikol več razčesala, ker je nastal en velik poc…a avokadovo je isto? ful ful me mika….
  a pa to imaš na fotki samo na konicah masla al kar na celi dolžini las?

  Reply
  • Nati, itak da sem upala, da boš ti delala, ko sem šla te zadeve kupiti. Škoda, ker te ni bilo. :( Pred morčijem sem rabila nujno še Shea butter. Poleg tega pa sem vzela še avokado maslo. Meni je fajn. Zadeva je precej mastna, a se mi zdi, da se malo bolje vpije v kožo kot shea. Morda se tudi pikico lažje/hitreje raztopi kot shea. Občutek na laseh je verjetno precej podoben. Sta pa tako shea kot tudi avokado bolj mastni ali drugače mastni kot kokosovo olje, ki je suho olje.

   Ampak ne vem, zakaj bi želela lase, na katere si nanesla maslo, razčesati. :think:  To pustiš, da nekaj časa deluje. Morda celo noč in potem lase samo umiješ s šamponom (morda rabiš dvojno šamponiranje, da res vse odstraniš) in potem še balzam. To je to. Ko pa so lasje oprani, pa itak česanje kot običajno. ;)

   Masla in olja večinoma nanašam recimo na 3/4 dolžine las (začnem recimo nekje nad ušesi). Na lasišče ne nanašam. Moji lasje, ki so precej suhi, maslo kar popijejo. :yes:

   Te še kaj zanima? :wink:

   .-= Maestra´s last post … Maestra’s summer vacation – day 4 =-.

   Reply
 2. Maestra ali uporabljaš kakšen filter na fotiču (polarizacijski, UV) ?

  Jaz žal nisem obdarjena s tako gostoto las kot ti tako da se moram kljub temu da imam suhe lase izogibati stvarem ki jih preveč zgladijo (ker drugače izgledam kot ‘polit cucek’). Zaenkrat mi najbolj ustreza vlažilna maska od Syossa in en blag šampon. 

  Reply
  • Nope, nobenih filtrov (še) ne uporabljam. Zaenkrat smo še golem začetnem paketu. :blush: Vsekakor pa dodatki še pridejo na vrsto.   :yes:   Odločila sem se, da se moram fotkiča najprej navaditi, ga začutiti in se še marsikaj naučiti. Sproti se učim teorije in prakse fotkanja. Preberem kakšno knjigo oziroma revijo… počasi in z malimi koraki… upam, da napredujem. :blush:

   Samo v info… ta veliki fotki sta narejeni s kompaktnim fotkičem, ostale pa z DSLRjem. Na teh malih fotkah se itak ne vidi kaj dosti. :whistle:

   Ja, glede las se res nimam kaj pritoževati. Mati narava (ali kdorkoli že) me je k sreči obdarila s kar konkretnimi lasmi – dokaj debeli, gosti in še rahlo valoviti. In hvaležna sem, da je tako. Fino pa je, če vsak zase najde svojo zmagovalno kombinacijo. Da iz tega kar imaš, narediš najboljše. Meni ta kombinacija kar ustreza. Super, da si tudi ti našla svojo. :thumb:

   .-= Maestra´s last post … Maestra’s summer vacation – day 3 =-.

   Reply
   • Pri polarizacijskem filtru ti malo bolj definira kontraste npr nebo, oblaki… Jaz uporabljam UV filter bolj kot ne za zaščito prednje leče (me daje paranoja da je ne bom kaj opraskala – lažje je zamenjati filter ki je do max 40 eur kot pa potem lečo). Nekateri sicer pravijo da je ta paranoja glede prask neupravičena ker naj ne bi tako hitro prišlo do tega ampak jaz vseeno vztrajam s tanko predlečo (nimam toliko sredstev da bi si fotič vsako leto servisirala). Prav tako polno baterijo če fotiča ne uporabljam dam ven (da ne vpliva na elektroniko ko se baterija prazni kar se tudi če fotiča ne uporabljaš). Kot vidiš sem zelo občutljiva na svoj fotič :wink:

    Reply
    • In prav je tako, da ljubčeka paziš. :love:  Baterija pri meni sicer ostaja notri. Predlečo sva pa tudi midva želela kupiti iz istega razloga – da zaščitiva pravo lečo, a potem kje prebereš, da se je nekomu predleča zlomila in je potem leča bila ful opraskana. Bla bla bla … No, takrat naju je to malo odvrnilo od nakupa, a kljub temu bova neko predlečo zagotovo kupila. :yes:

     Pišem pa v dvojini, ker si z dragim fotkiča deliva. Oba rada fotografirava, jaz sicer verjetno bolj kot on, a vseeno. Lep, a drag hobi. :pic:

     .-= Maestra´s last post … Maestra’s summer vacation – day 3 =-.

     Reply
 3. nema do maslinovog ulja! ako ostaneš bez maske probaj sa mješavinom jednog žumanjka i maslinovog ulja, drži pola sata i kosa će ti blistati! uživaj dole, kad mi već ne možemo! :-) :yes:

  Reply
 4. waw… d best prispevek!
  zanima me kje vse nabaviš te zadeve, razen avonove maske, to vem kje dobit hehe..
   
  aja.. kje si dobla to majčkoooo.. waaa kva je hudaaaa  :w00t:

  Reply
  • Hvala, Cathy! :rose:

   Šampon je iz Melvite, masli sta iz otočka v Supernovi (ne spomnim se, kako se imenuje – saj veš pri Natiki :biggrin: ), serum je iz Lecelrca. Sponke za lase so pa od vsepovsod. :biggrin: Majčka je že nekaj let stara. Kje sem jo kupila? Huh… Newyorker.

   .-= Maestra´s last post … Maestra’s summer vacation – day 3 =-.

   Reply

Leave a comment