NOTD: IsaDora – In The Army

You know what? IsaDora‘s fall collection isn’t bad at all. That’s both great and bad. Great because in Europe we rarely get interesting nail polish collections (that’s slowly changing) and double bad, because this collection isn’t available in Slovenia and if it was, IsaDora polishes are expensive. For 9€ you get only 6ml of nail polish.

Here’s what I bought. Jaded and Matte Top Coat are for Gejba and In The Army is for me. I also wanted to buy the Combat Khaki, but unfortunately it was sold out.

IsaDora - Trend Nails Fall Collection - In The Army, Jaded, Matte Top Coat
IsaDora – Trend Nails Fall Collection – In The Army, Jaded, Matte Top Coat

Today I’m wearing In The Army, which is an awesome army green shade. I love it and I don’t have anything like it in my stash.

Swatch: IsaDora - Trend Nails Fall Collection - In The Army
IsaDora – In The Army

What made me really angry, was the brush. I mean, for 9€ I expect a perfectly shaped brush and not some wonky brush. See for yourself.

Brush: IsaDora - Trend Nails Fall Collection - In The Army

With a little help of scissors the brush was in shape again. But you know what? I hate this brush! It’s ridiculously wide, full and unmanageable. I can’t remember when did I have as much clean up to do as I did today after applying this polish. This is insane!

Despite all that, I love In The Army polish! I love the shade so much, that I’ll forgive IsaDora the ridiculous price and brush.

Last but not least is a comparison photo of some “army green” polishes. No dupes here. Not even close relatives.

Comparison: IsaDora - Trend Nails Fall Collection - In The Army vs. Illamasqua - Hectic vs. Jessica - Victorian Crush
Comparison: Illamasqua – Hectic vs. IsaDora – In The Army vs. Jessica – Victorian Crush

I should have included the Ciate – Vintage polish in the comparison above, but I forgot about it. Vintage comes close to In The Army shade, but it’s darker and more grey.

I’m always happy when I find a polish that doesn’t even have a close relative in my huge stash. Thumbs up to IsaDora!

What do you think about IsaDora polishes? And what do you think about their brush?

15 thoughts on “NOTD: IsaDora – In The Army”

 1. Lepo odtenek ampak res predrag za tako malo količino :w00t:   Embalaža pa tudi ni višek lepote da bi se lahko na to zgovarjali…. potem pa je tu še čuden čopič…. Mah ne mudi se mi ga kupit :fju:

  Reply
 2. Lepa manikura! :yes:  Pri nas na Finskem so IsaDora laki nekoliko cenejši, 7,80€… za Finsko je to še kar poceni. Drugače se tudi meni ne zdijo nič posebnega,  trenutno imam samo Graffiti Nails in pa odtenek Silver Sparkels. Prekrivnost le tega je sicer super, in presenetljivo me njihov čopič ne moti tako zelo, mogoče imam tako obliko nohtov. Tale vojaško zelena je res lepa, si jo bom ob priliki ogledala od blizu (oziroma ko dobijo nove zaloge jesenske kolekcije, ker je tukaj takoj pošla, heh).

  Reply
  • 7,8€ je še zmeraj veliko za 6ml laka. Ampak vem, da je na S vse samo še dražje (oziroma tokrat celo ceneje kot pri nas južneje). :hmm:

   In The Army je res super odtenek! Vidim, da sem pozabila napisati, da je super pigmentiran. En sloj bi bil dovolj, če bi bil čopič boljši. Tako pa sem zaradi čopiča na večini nohtov morala nanesti še drugi sloj.

   Reply
 3. IsaDorini laki me puščajo hladno, tudi če mi je kak odtenek všeč, mi je cena katastrofalna za tako majhno količino. Tole s čopičem je spet tak fiasco, ki si ga znamka te cene ne bi smela nikakor privoščiti, jaz bi kar pihala od jeze, da se tako skeširam in odprem lak in ja … groza. Pa če je še slab čopiček za krotenje laka, potem pa sploh odpade. Ne vem, tele cene za lake so res pretirane, za moje pojme, oz. me morajo odtenki in kvaliteta res navdušiti, da sem pripravljena dati tako cifro, npr. kot BB Cotoure in Illamasqua. Isadorini laki me še niso navdušili do te mere, pa čeprav je tale odtenek silno lep.

  Reply
 4. Barva :cute: , cena :scared: Bi ga takoj imela, ampak bom počakala, da se najde kakšen cenejši približek :wub: . Eno vprašanje? To na čopiču si verjetno ugotovila šele doma? To pomeni, da preden kupiš lak ga ne odpiraš :) Torej imajo v Avstriji več testerjev kot pri nas :)
  Čakam še na Gejbin prispevek. :party:
   

  Reply
  • Ja, ugotovila sem šele doma in ne, lakov v trgovini (vsaj večinoma) ne odpiram. Zakaj bi jih? Ni mi všeč, ko ljudje v trgovinah NEtesterje odpirajo in se mažejo z njimi.

   Ne razumem, zakaj bi imeli v AUT več testerjev? :undecided:

   Reply

Leave a comment