Autumn in the garden

By Mamy

Fall in already here and nature is preparing for well deserved rest. Right before trees loose the leaves, they’re wonderful sight to be seen. One of the most colorful trees is Parrotia persica.

Parocija_Parotia

Parocija_Parotia

Parocija_Parotia

Followed closely by Liquidambar styraciflua and ginkgo.

Ambrovec_LiquidambarLarches job is done for this year.

Macesen_Larix

Kiwi is still out.

Kivi_ActinidiaOnly flowers left are roses.

Vrtnica_Rose

Vrtnica_Rose

If there weren’t for fog, I would say the fall is the prettiest season.

Which season is your favorite?

18 thoughts on “Autumn in the garden”

 1. I so love looking at the beautiful Fall trees.  Makes me so happy to see all that color.  Too cold here to have any roses out.  They are beautiful.

  Reply
 2. Meni so v bistvu všeč vsi letni časi – pri vsakemu izmed njih se najde kaj lepega. Pa kako je še zeleno v Sloveniji, vsaj trava. Lepe fotke.  :yes:
  Drugače so tule na Finskem drevesa že gola in sploh gremo počasi proti zimi, je pa “ruska” oziroma obarvano listje zelo lep čas finske jeseni.

  Reply
  • Uf, trava je sedaj najlepša in zaradi visokih temperatur še kar raste. Barvito listje, ki pada nanjo, je izredno kontrastno in nastalo je ogromno slik.
   Redno spremljam vreme na Finskem in opažam, da je tudi pri vas še precej toplo. Najbrž krepko nad povprečjem. Veš kaj me je presenetilo? Da je toliko brez pri vas. Ne vem zakaj sem mislila, da je breza drevo Bele Krajine, drugje pa jih ni.   :blush:

   Reply
   • Brezovih gozdov je pa res veliko, očitno je brezam všeč tale klima… pa Rusija je blizu in tudi tam je menda veliko brez.  Tajga pa to. :wink: Se mi zdi, da je v Helsinkih kar normalno tako vreme, kot je sedaj – mraz pride januarja, tisti pravi polarni. Se pa že sneg napoveduje, dejansko… in na severu ga že imajo kar nekaj centimetrov. :hmm:

    Reply
    • Super, Kaneli, da lahko vse izvem iz prve roke.   :happy:
     Kdo ve, kdaj spet krenemo na sever.
     Pozdravček iz zelo deževne domovine.  :rose:

     Reply
 3. How pretty!! You captured it so beautifully :) It’s all nice and orangie here too.  It makes me want to stare it for hoursss

  Reply
 4. Jesen imam čedalje rajši, nekje med spomladjo in jesen sem. Jesenske barve so nekaj najlepšega v naravi, res … čudovite slike! Glede megle se pa strinjam. Jo rada gledam nekje na toplem, ampak hoditi okoli v megli pa mi ni prijetno.

  Reply

Leave a comment