That’s why I need a macro lens and a tripod

I love my fantastic “new” camera, but I need a macro lens and a tripod!

A Fly

Do you see how crapy my picture of the fly is? It has to be sharp to be interesting to look at. Well, I better stop buying polishes, so I can buy a new lens and a tripod sooner.

13 thoughts on “That’s why I need a macro lens and a tripod”

  1. Lahko probaš tudi z makro predlečo ali vmesnim obročkom moraš pa obvezno pri tej vrsti f. ročno ostrit ter zaradi majhne globinske ostrine čim bolj zapirat zaslonko. Stativ je pa obvezen ampak če ne nameravaš v kakšnih ekstremnih pogojih in terenih slikat se ga da kar ugodno dobit.

    Reply
      • Hvala za komentar(ja) in vse nasvete. :rose: O predleči sem že razmišljala, a bi vseeno raje objektiv. :silly: Še prej pa kot si napisala, moram naštudirat to, kar imam. Najboljši nasvet (ali pravilo) ever! :idea: Se trudim in se zavedam, da sem na začetku ter da me čaka še ogromno poraznih posnetkov. :pic:

        .-= Maestra´s last post … That’s why I need a macro lens and a tripod =-.

        Reply
        • Tudi vrhunski fotografi naredijo veliko slabih posnetkov preden jim uspe en osupliv, tako da kar pogumno naprej, predvsem pa si velja zapomniti da ni nujno da je posnetek tehnično 100% da bi bil dober včasih ravno kakšna ”napakica” da nekaj extra fotografiji. Tako da ne naredit take napake kot sem jo jaz ko sem z diska brisala vse kar se mi ni zdelo dobro – včasih po nekem času in ponovnem pregledu ugotoviš da je ravno neka fotka ki si jo hotela dati v ”koš” tista prava.

          Reply
  2. Ko bom velika in bogata ter obvladala fotografiranje … bo vse moje. :devil: :haha:

    Naj se ti želje čim prej uresničijo. :rose:

    Reply
  3. Trotlce so fajn za makrote :) Škoda ker te za DSLR-e makro objektiv+tripod+ring flash pride parkrat toliko kot body :bljak:

    Ampak muhco je pa vseen dobr približov :)

    Reply
    • Trotlčki so fajn in super uporabni, ampak za kakšne reči pa si vseeno želiš nekaj z več možnostmi manipuliranja. Ampak zadeve so ultra drage… body je itak nič proti ostalemu… jaz sem na čistem začetku….

      Mah, muhca je približno OK. Nekaj je kriv še veter in moja tresoča se roka + premalo znanja o fotografiji… ampak ajde, nekaj pa sem le uspela naredit. Vsaj vidi se, da je muha na fotki. :silly:

      .-= Maestra´s last post … That’s why I need a macro lens and a tripod =-.

      Reply
  4. Kako si ti faca :)! Za take slike imam jaz kar ‘trotla’, ker si nikakor ne morem privosciti ring flasha (pri macro slikah rabis ful svetlobe), pa kaksnega sirokokotnega objektiva..
    Tako, da sem naredila kompromis in za take reci imam kar Canon SX200IS. Pa deluje ;).
    Pa se poceni je.. no ceneje kot moje sanje. :haha:

    Reply
    • Jaaa, na ring flash sem pa pozabila.  :sorry: Itak, da ga nujno rabim. Sanjo so še zeloooo daleč …. Kako je že nihrida napisala… when I grow up … :biggrin:

      Ja, tudi moj trtlček je zakon. Ga ne dam! Je že kar v letih, a mi še vedno izredno dobro služi. Imam pa Canon Ixus 960IS. Vsekakor je ceneje kot sanje, ampak jaz vseeno sanjam… ker bi rada vsaj približno dobre fotke… ampak se bom morala tudi še ogromnoooo naučit o fotografiji… zaenkrat še nimam pojma… :hmm:

      .-= Maestra´s last post … That’s why I need a macro lens and a tripod =-.

      Reply

Leave a comment