Burt’s Bees lip balm

I went scouting last month. It seems to be “organic” cosmetics boom in my country, so I checked out “natural” lip balms. Majority was nothing write home about, but few stood out from average. Today I have for you review of the first one.

Burt’s Bees bought me with its cute gift packaging. And this is not even the first time I bought this exact gift set. Trouble is I always think somebody needs it more than I do (good lip balms are really hard to find). This it the first set I finally got a chance to try out. I do find it funny that I always buy the same set – lip balm has great ingredients and cuticle cream is raved about all over the blogosphere.

Burt’s Bees mango lip balm

This is medium hard waxy lip balm with well chosen ingredients. Only thing I wasn’t crazy about is the (natural) aroma. But I gave up long time ago that users will turn away from scented and sweet tasting products. Just so you know, I blame you and not manufacturers. :D To be honest, I like the smell. Not a pure mango as it seem extracts give it a little bit of twist. This is the lip balm I currently keep on my working desk as it gives me little bit of energy boots. Not to mention my lips adore this lip balm. Big plus in my eyes is also satin and not greasy finish.

Feeling on the lips is not overly slick, greasy or sticky. I get slight tingly feeling right after I apply it, but it goes away almost instantly. I love the fact that it nourishes my lips and protects them from wind and cold. As the wax is not in the mail role here, lip balm won’t turn rock hard on your lips when temperatures drop to “human unkind” numbers.

I suspect lanolin is the one responsible for long lasting protection against dehydration and elements. This fact pushed Burt’s Bees mango lip balm in my top 5 category. I just love the fact I don’t have to reapply it all the time (yes, Sahara dry lips need constant TLC even if you use lip balms with good ingredients).

Burt’s Bees lip balms earned permanent spot in my lip balm collection. Next time I’ll try out one of the other versions/scents.

Burt's Bees balzam za ustnice - mango
Burt’s Bees lip balm- mango

Burt’s Bees Lemon butter cuticle cream

I still haven’t finished testing cuticle cream, but I know enough to give you my first impressions. Like lip balm, cuticle cream too has great ingredients: wax, oils, butters …As ointment is not purely on oil base it is not as greasy. For me, that is a huge plus. I have the look of “oil-slick” hands. I like than transfer in not drastic, so I feel confident doing paperwork when I have this cream on my cuticles. You can smell lemon(grass) quite a bit, but not in overpowering kind of way.

Price for this set was 7-8 EUR. It can be cute individual gift or a stock-filler.

Burt's Bees krema za nego obnohtne kožice
Burt’s Bees Lemon butter cuticle cream

[divider]

I liked both products so much, that at least one of our readers simply has to try them out for herself. Thanks to Burt’s Bees Slovenia, you won’t be getting only “my set”, but also Beeswax lip balm and lip gloss in shade Whisper.

Burt's Bees giveaway

To enter this giveaway, please go to below application. The only mandatory step is answering in comments below this post which Burt’s Bees product is your favorite or which one would you like to try out the most. If you wish to improve your chance of winning, you will have additional options (Bloglovin, newsletter …). By no means mandatory, but I would greatly appreciate every one of them.

a Rafflecopter giveaway

63 thoughts on “Burt’s Bees lip balm”

  1. Žal nisem še preizkusila njihovih produktov, to da so naravni mi je zelo všečno! Preizkusila bi z največjim veseljem Burt’s Bees mango lip balm, ker sem obsedena z balzami za ustnice! :wub:

    Reply
  2. Do sedaj sem iz te linije preizkusila le balzam s čebeljim voskom, ki je kar se delovanja tiče super, vendar tudi meni ni všeč občutek na ustnicah po nanosu… Zelo rada pa bi preizkusila tole cuticle cream, ki je na moji wishlisti že kar nekaj časa… :D

    Reply
  3. Do sedaj še nisem poizkusila noben njihov izdelek sem pa že o vsem slišala same dobre besede tako da nisem ravno izbirčna in bi sprejela vsakega odprtih rok :)

    Reply
  4. Mango balzam za ustnice mi je najljubši. V bistvu sem si ga kupila že 2x, na ostale vonje še pomislila nisem. :D Bi pa ob priliki rada preizkusila še njihovo kremo za roke z banano, večkrat sem že prebrala, da je dobra.

    Reply
  5. Že nekaj časa imam nagledane te izdelke, zato bi z veseljem preizkusila katerega od teh, ker prisegam in najbolj zaupam naravni kozmetiki, še najbolj pa me mika balzam za ustnice :wub: :wink:

  6. Eden izmed meni zanimivejših objav ta mesec :happy: Poskusila bi rada balzam za ustnice, ker imam to zimo noro suhe in zaenkrat nič ne pomaga.

  7. imam Burt’s Bees krema za nego obnohtne kožice z limoninim maslom in mi je zakon :happy: sprobala pa bi…vse ostalo :roll:

  8. Burt’s Bees izdelke si ogledujem že nekaj časa, poskusila pa še nobenega. Najbolj me mikajo balzami za ustnice :)

  9. Joj tole je pa ena taka super priložnost :) že kakšno leto hodim gledat in vohljat Burt’s Bees izdelke, še posebej kremico za obnohtno kožico. Potem pa me vedno cena malo odvrne in ko pridem iz trgovine mi je spet žal. Tako da zdaj res močno držim pesti! :)

  10. Uuuu super nagrada! Meni je pa njihova krema za roke toook fajna! Edino malo moteč vonj ima.
    Porabila sem pa že mango balzam in dve embalaži masla za obnohtno kožico. Pridna ane? :P

  11. Znamke še ne uporabljam, sem pa že slišala zanjo in bi jo z veseljem preizkusila. Najraje bi balzam za ustnice, saj so pozimi zelo suhe.

    xx, Kaja

    Reply
  12. Sama uporabljam njihov balzamček z vonjem granatnega jabolka in me čisto očaral. Ko ga porabim definitivno preizkusim še ostale vonje, najbrž bo naslednji kar mango :wink:

    Reply
  13. Najraje bi preizkusila tale balzam za ustnice, ker imam kar precejšnje probleme z razpokanimi ustnicami. Me pa zanima v kateri trgovini lahko najdem njihove izdelke?

  14. Jaz imam zaenkrat le en njihov balzam s čebeljim voskom, ki je kar fajn, ampak ima malce hladilno-pekoči občutek na mojih ustnicah, ki mi ni preveč všeč.. Zelo rada bi preizkusila ravno tole cuticle cream, ki je zelo hvaljena+še kakšno drugo verzijo njihovih balzamov za ustnice. :)

  15. Očitno mi ni objavilo komentarja, se opravičujem, če bo dvakrat:). Burt’s Bees je moja najljubša znamka za balzame. Najboljši mi je še vedno klasičen z medom. Drugače pa obožujem tudi mango in granatno jabolko. Najraje bi preizkusila ravno ta cuticle cream o katerem pišeš, ker sem prebrala že veliko dobrih ocen.:)

    Reply
  16. Najraj bi probala, valda, zadevščino za obnohtno kožico.
    Sicer sem enkrat dobila v dar njihov “hand salve”, ki je tudi dost prijetna zadeva, vidim da tudi s podobnimi sestavinami, ampak ni toliko targetirana ravno za obnohtno.

  17. Moj najljubši izdelek je zagotovo BeeWax Lip Balm, ki je moj sveti gral v mrzlih dneh. Všeč mi je, da neguje ustnice, ter občutek, ki ga pusti za seboj (takšen osvežilen – verjetno zaradi peperminta).

    Super Giveaway! :)

    Reply
  18. Nisem še preizkusila nobenega njihovega izdelka in sploh nisem videla tega seta pri nas, drugače bi se verjetno znašel v košarici. Najbolj me pa seveda mika krema za obnohtno kožico, ker jo vsi tako na veliko hvalijo. :)

  19. Jaz imam Burt’s Bees tinted lip balm, v nekem vijoličnem odtenku, in kot balzam mi sicer ni #1, ampak ko ustnicam ni prizanešeno in šmink res ne moreš nositi, je moj ultimate savior! :wub:

  20. Ob prebiranju tega članka sem ugotovila, da te znamke sploh ne poznam :unsure: (bo treba spremeniti to). Najraje pa bi probala zagotovo kakšen balzam za ustnice, in kremo za nego obnohtne kožice z limoninim maslom. In tale giveaway je zelo luštkan. :thumb:

  21. Obožujem balzame Burt’s Bees! Najljuši mi je še vedno navadna verzija z medom. Drugače pa sta mi zelo všeč še mango in granatno jabolko. Rada bi pa preizkusila to cuticle cream, ki si jo ti opisala, ker sem prebrala že veliko pohval na njen račun:).

    Reply
  22. Kako lušten set <3 Najraje bi sprobala njihovo mazilo za obnohtno kožico, sem že veliko prebrala o njem pri drugih blogerkah in je zelo pohvaljen. Hvala za giveaway <3

  23. Veliko dobrega sem slišala o njihovi kremi za predel okoli oči, sama pa sem do sedaj preizkusila le balzame za ustnice, ki so se super obnesli. Krema za nego obnohtne kožice se sliši super, bom morala malo pogledati, ko me naslednjič zanese v trgovino :blush:

  24. Meni pa so od Burt’s bees najbolj všeč obarvani balzami – ustnicam dajo nekaj barve, hkrati pa jih nahranijo. :)

  25. Z veseljem bi preizkusila tale balzam za ustnice, sliši se obetavno in ravno to kar iščem. Sem v iskanju res vlažilnega in predvsem obstojnega, da ne iščem balzama po torbici vsake pol ure…

  26. Ojej.. Se mi zdi da se mi je cel prejšnji komentar zbrisal :/ Tak da ponovno pišem in se opravičujem če se bo stari tudi čudežno pojavil :blush: Imam doma obarvan balzam za ustnice in sem navdušena, nudi mi točno toliko barve kot potrebujem v trenutkih ko se mi ne da ukvarjati s šminkami in ima kar dolgo obstojnost na ustnicah, poleg tega pa ne čutim potrebe po tem da bi ga nenehno nanašala. :) Preizkusila pa bi še obnohtno kremo, pa njihove čistilne robčke.. pa kako kremico :))

  27. Ooh imajo pa res lično zapakirane tele paketke :) Imam njihov obarvan balzam in sem navdušena, tak da se ne bi branila še kakega brezbarvnega balzama :) Preizkusila pa bi še to kremo za obnohtno kožico, njihove čistilne robčke, kako kremico še :D

  28. zelo lep giveaway! že dolgo si želim sprobat burt’s bees balzam za ustnice, pa se nikoli ne pripravim do tega, da bi ga kupila :)

  29. Sem prišla do ugotovitve, da še nobenega njihovega izdelka nisem kupila :w00t: Ampak glede na to kako prikupno so zapakirani se sprašujem kako za vraga sem jih lahko spregledala :drool: Bi pa definitivno kremo za nego obnohtne kožice.

  30. Meni je najljubši Burt’s Bees izdelek prav tale kremica za obnohtno kožo :) obožujem njen vonj ! .. Drugač pa imam še ta balzam z vonjem Granatnega jabolka, Hand Salve-ki mi ni preveč všeč in pa Kremo za roke z vonjem mandljev, kateri vonj mi ni najljubši .. Sem imela tudi kremo za stopala in je bila super njami kokosovega vonja, ampak ni bilo kakšnega efekta na koži.

Leave a comment